Реєстрація проживання по попередньму договору купівлі продажу

Чи можу я зареєструватися за адресою якщо право власності ще немає, але є попередній договір купівлі продажу. Договір з забудовником, в експлуатацію будинок введено, проживання можливе, також є всі договори з керуючою компанією на обслуговування квартири на моє імя.

08.08.2022 15:47 713

Консультація виконавця

Павло Світич
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 31

7 лютого 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 265 «Деякі питання декларування і реєстрації місця проживання та ведення реєстрів територіальних громад», якою затверджено «Порядок декларування та реєстрації місця проживання (перебування).

Цей Порядок визначає механізм здійснення декларування/реєстрації місця проживання (перебування), зміни місця проживання, зняття із задекларованого/зареєстрованого місця проживання (перебування), скасування декларування/реєстрації місця проживання (перебування), а також встановлює форми необхідних для цього документів.

Для реєстрації місця проживання особа або її представник подає до органу реєстрації, серед іншого документи, що підтверджують право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи.

У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї, яка надається у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди.

Отже, з врахуванням вищезазначеного, Ви нажаль не зможете зареєструвати місце проживання на підставі попереднього договору купівлі продажу, оскільки згідно Порядку декларування та реєстрації місця проживання (перебування), необхідно надати (у Вашому випадку) свідоцтво про право власності на житло.

 

Бажаю успіху!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram