Біженка з України. Зараз знаходжусь за кордоном, отримала тимчасовий колективний захист, на Україні маю ФОП, яким займається зараз чоловік.

Добрий день. В березні завдяки росії, опинилась з дитиною за кордоном. Чоловік залишився в Україні, після деокупації повернувся в місто, зараз продовжує займатися ФОП , я теж ФОП, але їм повністю займається чоловік. Маю банківський рахунок, за безготівковими операціями, якого подаю декларацію раз на квартал. Зараз знаходжусь за кордоном, отримала тимчасовий колективний захист, отримую соціальні виплати. Не планую поки що повертатися на Україну, дитина спокійно буде ходити в школу. Питання: чи можливо, щоб податкова країни, де я зараз перебуваю, дізналася про мій ФОП і український банківський рахунок?

10.08.2022 22:31 642

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

В Україні діє єдиний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, до якого має доступ будь-хто, тому якщо до Вас хтось прояве зацікавленість, за кодом або назвою суб’єкта підприємницької діяльності можливо отримати інформацію.   Тому, самі розумієте, якщо буде необхідність, то  при наявності зацікавленості, таке можливо. Ця інформація у вільному доступі та є публічною.

Складніше з  українським банківським рахунком, до цієї інформації доступ має бути лише з дозволу суду, при наявності певних обставин, наприклад, якщо відкрито кримінальне провадження та ця інформація має значення як доказ.  Інформація про банківський рахунок є банківською таємницею.

 Тому у податкової країни, де Ви перебуваєте, при наявності зацікавленості, є така можливість. Щодо банківського рахунку, то при наявності певних обставин.

У подальшому, якщо виникли питання, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram