Виїзд за кордон

Чи є законні підстави, не пустити за кордон, якщо чоловік зареєстрований в програмі "Шлях"?

14.08.2022 20:57 769

Консультація виконавця

Павло Світич
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 31

Добрий день!

Згідно п. 2-8 правил перетинання державного кордону громадянами України, затвердженого Постановою КМУ №57 від 27.01.1995р. встановлено, що у разі введення в Україні воєнного стану пропуск водіїв, що здійснюють перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги автомобільними транспортними засобами для потреб Збройних Сил,  інших  утворених  відповідно  до  законів України військових формувань,  а  також  населення  України,  через  державний кордон здійснюється уповноваженими службовими особами Держприкордонслужби за  наявності  відповідних  рішень  про  виїзд  за  межі  України, виконання   правил  перетину  державного  кордону  України  та  за наявності   інформації   про  особу  у  відповідній  інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека.

Рішення  про  виїзд  за  межі  України  водіїв, що здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил, інших утворених відповідно до законів  України  військових формувань, а також медичних вантажів, вантажів  гуманітарної   допомоги   автомобільними  транспортними засобами,  приймається  Мінінфраструктури або обласними, Київською міською  військовими  адміністраціями  за  наявності  відповідного обґрунтування  щодо  обсягів  вантажів  та  кількості транспортних засобів,  необхідних для їх перевезення, у листах від будь-якого з таких органів, підприємств, установ, організацій, закладів: військових, правоохоронних органів; військових адміністрацій; медичних закладів; відправників чи отримувачів гуманітарної допомоги.

Рішення  про  виїзд  за  межі  України,  яке  дає  можливість перетину  державного кордону, приймається на строк не більше шести місяців.

Мінінфраструктури  або  обласні,  Київська  міська  військові адміністрації   надсилають  до  Адміністрації  Держприкордонслужби рішення  про  виїзд  за  межі  України зазначених в абзаці першому цього  пункту  осіб  для  врахування  під  час  їх  виїзду за межі України.

Отже, якщо є рішення Мінінфраструктури  або обласної/міської військові адміністрації про  виїзд  за  межі  України особи віком від 18 до 60 років,  та  за наявності   інформації   про  таку особу  у  відповідній  інформаційній системі, підстав для відмови у перетині кордону не має.

Крім цього звертаю увагу, що водії - волонтери можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 календарних днів з дня перетину державного кордону, перевізники, які мають ліцензії на міжнародні перевезення не більше 45 днів. У  разі  перевищення  строків  перебування  осіб  за кордоном та/або  зміни  мети  виїзду за кордон, що встановлені цим пунктом, Мінінфраструктури та військові адміністрації  скасовують  своє рішення  про  виїзд за межі України відповідних осіб протягом семи робочих днів з моменту встановлення фактів зазначених порушень.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram