Чи маю я право на відстрочку від призову?

Я строкову службу не проходив. У вересні 2021 року закінчив аспірантуру і почав готуватися до захисту. Зараз я працюю науковим співробітником на повній ставці без наукового ступеня. Я не знаю чи є в мене вчене знання. Чи маю я право на відстрочку від призову?

17.08.2022 11:48 610

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
147 відгуків (146 +) (1 -)
Консультацій: 734

Вітаю!

ЗАКОН 7532 ПОКИ НЕ ВСТУПИВ В СИЛУ. 

https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39551

29 липня 2022 року, Верховна Рада України прийняла ЗУ «Про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним і педагогічним працівникам».

Законом встановлено, що не підлягають призову на військову службу під час мобілізації наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники, за умови роботи в наукових установах і організаціях, закладах вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти (за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки).

Як йдеться у пояснювальній записці до документа (Закон 7532), усувається вимога щодо обов’язкової наявності в наукових та науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій вченого звання та/або наукового ступеня. В попередній редакції закону право на відстрочку від призову мали наукові та науково-педагогічні працівники вишів та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь.

Закон України набуває чинності з дня, наступного за днем оприлюднення.

03.08.2022Закон направлено на підпис Президенту
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram