Чи можна підписувати КЕПами фізичних осіб документи з охорони праці в онлайн системі Вчасно https://vchasno.ua ?

Хочем завести електронний документообіг з охорони праці.
Потрібно буде засвідчувати проходження різних інструктажів (все, що раніше фіксувалоя в журналах з охорони праці).
Чи можна цю систему завести в онлайн системі Вчасно https://vchasno.ua ?
Чи потрібна якесь інше (більш захищене) програмне забезпечення? Яке? Яка є практика?

18.08.2022 09:04 811

Консультація виконавця

Анастасія Хижняк
Адвокат
У сервісі: 1 рік
16 відгуків (16 +) (0 -)
Консультацій: 39

Доброго дня!

З набуттям чинності Закону від 05.10.2017 № 2155-VIII у бізнес-середовище ввійшов термін КЕП (кваліфікований електронний підпис), поступово витісняючи добре відомий термін ЕЦП (електронно-цифровий підпис).

Кваліфікований електронний підпис (КЕП) – удосконалений електронний підпис, який створюється з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису і базується на кваліфікованому сертифікаті відкритого ключа.

Ключі КЕП можна безкоштовно отримати від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної фіскальної служби України (АЦСК ІДД ДФС) . Існують також інші акредитовані центри сертифікації ключів, які надають такі послуги на комерційній або іншій основі. Повний список акредитованих центрів сертифікації ключів є в Електронному реєстрі суб’єктів сфери КЕП на сайті Центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України (czo.gov.ua).

Відповідно до вказаного реєстру Товариство з обмеженою відповідальністю "Вчасно Сервіс" є Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг "Вчасно Сервіc". Згідно вказаного реєстру їх ліцензія є чинною.

В залежності від від кількості клієнтів та документів, які ви бажаєте завантажити - Ви можете обрати відповідний тариф. Для того, щоб мати змогу завантажити внутрішні документи (до яких відносяться журнал охорони праці) - Вам необхідно буде обрати тариф "Професійний". Відповідно Ваші співробітники будуть мати доступ до вказаного документу, крім того їм будуть видані КЕПи безпосередньо даного сервісу (як я вказала вище, дана компанія є Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг, відповідно мають ліцензію на видачу КЕПів).

Згідно до пункту другого Порядку організації електронного документообігу документів, ведення яких передбачено НПАОП, здійснюється з урахуванням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг»«Про електронні довірчі послуги»Порядку роботи з електронними документами у діловодстві та їх підготовки до передавання на архівне зберігання, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 11 листопада 2014 року № 1886/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2014 року за № 1421/26198 та інших законодавчих та нормативно-правових актів.

Надаю посилання на їх Ліцензнію Ліцензія (vchasno.ua)

Та експертний висновок EU13Conclusion_29_04_2021.jpg (2502×1754) (vchasno.ua)

Крім того, Сервіс "Вчасно" для зберігання документів використовується сервіс Amazon S3 з дзеркалом сховища в іншому регіоні. Стійка інфраструктура Amazon S3 забезпечує надійне зберігання +99,999999999% об’єктів. Резервні копії даних розподіляються між декількома об’єктами і кількома пристроями на кожному об’єкті.

Доступ до сайту здійснюється тільки по протоколу https з сучасним набором шифрів. Застарілі протоколи (SSL3 і нижче) не підтримуються. Доступ в сервера інфраструктури Вчасно із зовнішнього світу закритий фаєрволом, з політикою за замовчуванням блокувати весь вхідний трафік.
Адміністрування серверів здійснюється тільки з локальної мережі.
Внутрішніми ресурсами регулярно проводяться тестування на проникнення в систему, використовуючи утиліти OWASP, ect.

Первинна реєстрація тільки при підтвердженні по ЕЦП та двухфакторної авторизації.
Доступ по API дозволено тільки з використанням унікального токена користувача.

Детальніше про безпеку даного сайту ви можете ознайомитись за вказаним посиланням Часті питання - Справка Вчасно (vchasno.com.ua)

Буду вдячна за відгук. Мирного неба!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram