Інвалід 3 групи

Доброго дня! Чоловік,43 роки, інвалід  третьої групи (інсулінозалежний діабет з першого дня захворювання, потребує більше 60 одн.інсуліну на добу, хворіє вже 10 років, група з інвалідності  з 2021 р. видана на рік ,у 2022 році подовжена на три роки(до 2025 р.).Першу повістку отримав у травні 2022 року, так як був після операції (видалення апендициту)дали відстрочку за станом здоров’я на 2 місяці, через 2 місяці дали повістку знову  з відстрочкої на два місяці (сказали тому що є група, не можуть мобілізувати і не можуть списати )Зараз вже третя повістка до 27 вересня 2022 року.

Питання :

Скажіть будь ласка,зараз вони кажуть ,що скоріше за все він буде обмежено придатний (хоча є ще куча ускладнень ),якщо його визнають обмежено придатним чи зможе він перетнути кордон(чи пропустять на кордоні) згідно ст. 23 ЗУ  «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію » як особа в установленому порядку з інвалідністю ? (хоча буде обмежено придатний)

 Зараз виходить, що по закону він має право перетнути кордон ,але військкомат постійно дає повістки і каже що будуть проблеми (штраф)якщо він виїде і не з`явиться по повісці.

Якщо його визнають обмежено придатним ,чи мають вони права опять давати йому повістки?

Дякую!

26.08.2022 11:31 821

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
300 відгуків (299 +) (1 -)
Консультацій: 997
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Консультацію надано у Viber.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram