Диабет 1 тип, полагается ли мне отсрочка категории А?

Важно: Мне нужна консультация узконаправленного специалиста который знает именно тему с первым типом диабета приказ 14.08.2008 № 402 я прочитал но мне кажется информация изложенная там не совсем понятна для меня.

Я: Мужчина 25 лет, диагноз поставлен в Январе 2022 года.

У меня есть отсрочка по статье 13 "честно" купленная 2 года назад, категории В, в январе этого года по законам кармы или совпадению мне ставят диагноз диабет 1 типа что попадает под статью 13.

ЦИТАТА:

До пункту "а" належать:
стійкі, значно виражені розлади, зумовлені тяжкими формами цукрового діабету з високою гіперглікемією (більше 13,7 ммоль/л) і глюкозурією, ацетонурією, схильністю до частих гіпоглікемічних станів, кетозом, універсальною ангіопатією (ретинопатія, гломерулосклероз тощо), які потребують для компенсації вуглеводного обміну 60 одиниць інсуліну на добу і більше;

"з високою гіперглікемією (більше 13,7 ммоль/л)"
У меня диабет который я компенсирую инъекциями инсулина перед каждым приемом углеводов, глюкоза в крови у меня как у всех людей 4-6 ммоль/л но стоит мне съесть 2 бутерброда или тарелку каши без укола инсулина у меня будет гиперглекимия с уровнем глюкозы 15-18-20 ммоль/л в зависимости от количества углеводов, вопрос: я уже попадаю под категорию А или нет?

"схильністю до частих гіпоглікемічних станів"
По сути любой диабетик склонен к гипогликимическому состоянию если неправильно рассчитает дозу инсулина, я гипую несколько раз в неделю, бывает и каждый день, мне нужно контролировать уровень глюкозы по 5-10-15 раз в сутки что бы этого не произошло.

"які потребують для компенсації вуглеводного обміну 60 одиниць інсуліну на добу і більше;"
Я стою на учете диабетиков в гос программе у меня в рецепте на инсулин который мне выписывают каждый месяц стоит 45 ед короткого и 25 ед базального инсулина на сутки, что в сумме 70 ед. естественно каждый день выходит по разному чаще всего колю меньше, так вот вопрос: если в рецепте от эндокринолога и в программе стоит 70 ед я попадаю под категорию А или мне нужно будет проходить какие то дополнительные проверки что бы доказать это?

Я задал несколько вопросов но суть одна:
Есть ли у меня основания без опасений претендовать на категорию А с полным освобождением от службы в армию с правом на выезд за границу?
Могу ли я уверенно идти в военкомат с этим диагнозом для получения категории А?

Смежный вопрос:
Будет ли мешать мне моя купленная ранее отсрочка категории В и не помешает ли мне в этом процессе тот факт что я прописан в Херсонском военкомате который оккупирован. Может стоит выкинуть эту отсрочку в надежде что у них нет электронного реестра?

29.08.2022 05:58 871

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Щиро вдячний, що вибрали саме мене!

 

Нажаль у Вас важка (ІІІ ступінь) форма діабету, яка характеризується високими рівнями глікемії (натще понад 14 ммоль/л), значними коливаннями вмісту глюкози в крові протягом доби, високим рівнем глюкозурії (понад 40-50 г/л) та різними діабетичними ангіонейропатіями та як Ви зазначили потребуєте постійної інсулінотерапії в дозах 60 ОД і більше в перерахунку на простий інсулін.

Ви підпадаєте під дію статті 13 а) зі значними порушеннями функцій та Вас мають визнати непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку.

            Але ще раз проконсультуйтесь з лікарем. Щоб показними були відповідними.

Якщо дійсно всі показники відповідають важкій формі діабету, то після проходження ВЛК та визнання непридатним до  військової служби Вас мають виключити з військового обліку по цим документах Ви зможете перетнути кордон.

            Наявність медичних документів, які Ви нібито «купили», лише свідчать про тривалість вашої хвороби в інший спосіб встановити стан Вашого здоров’я, у минулому,   не можливо.   Відстрочка Херсонського військкому ні як не може Вам заважити, лише підтвердить, що Ваш стан здоров’я згодом лише погіршився.       

  До військово лікарської комісії потрібно підготуватися. Надати медичні документи які підтверджують Ваше захворювання. На жаль бувають випадки, коли члени ВЛК ігнорують ці документи, тому потрібно бути наполегливим.

            Обов’язково! При проходженні ВЛК зверніть увагу лікарів на Вашу хворобу.  Є не поодинокі випадки коли лікарі «не звертають уваги» на хвороби військовозобов’язаних.   Та Висновки ВЛК не відповідають дійсності. Якщо таке станеться, - звертайтеся. Поможу вирішити і це питання.  

У подальшому, якщо виникли питання або щось не зрозуміло, звертайтеся за телефонами: 0972426086 та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net

Якщо Вам, була корисна та сподобалася повнота моєї консультації, прошу залишити відгук. Заздалегідь вдячний!

З повагою,

Адвокат Олександр Старенков

 

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram