Инвалид 3 групы

Подскажите,насколько велика вероятность внедрения обязательного призыва инвалидов 3 группы? И почему военкомат ставит отсрочку инвалидам 3 группы до 1 октября 2022 года, хотя инвалидность установлена ​​в июне этого года, на год.

31.08.2022 10:37 804

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
750 відгуків (749 +) (1 -)
Консультацій: 1896
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Перелік осіб, які не підлягають мобілізації, наведений в статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". У відповідності до абзацу 3 частини 1 вищезгаданої статті, не підлягають мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю.

Таким чином, відстрочка надається на весь час, поки є підтвердження наявності інвалідності. Інвалідність встановлена на 1 рік - отже, і відстрочка буде на 1 рік.

Ймовірність призову по мобілізації осіб з інвалідністю - я оцінюю як нульову.

Вважаю що Вам потрібно написати та направити на адресу військкомату письмову заяву про надання відстрочки. До заяви прикріпити копію посвідчення про інвалідність (або копію довідки МСЕК), та копію вашого військово-облікового документу.

Заяву направляти Укрпоштою цінним листом з описом вкладеного, з кур'єрською доставкою. Квитанцю Укрпошти та другий екземпляр опису цінного листа зберігайте. Це ваш доказ направлення листа.

На жаль, Ви прийняли мою пропозицію коли залишилось трохи більше 10 хвилин до закінчення консультації, тому я просто не встигаю написати про всі нюанси.

Тому якщо буде щось незрозуміло - пишіть мені на пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram