Дозвіл на виїзд закордон чоловікам-студентам іноземних ЗВО, які вступили після 24.02

Доброго дня! Підкажіть, чи є якісь зміни стосовно надання дозволу на виїзд чоловікам старше 18 років на навчання закордон, якщо вони вступили після 24.02? Чи булись якісь зрушення в цьому питанні?

09.09.2022 01:47 878

Консультація виконавця

Павло Світич
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 31

Добрий день!

Враховуючи, що були неодноразові спроби шахрайства, коли за підробленими документами люди намагалися виїхати за кордон, аби уникнути виконання свого обов’язку військової служби. Саме тому зараз таке прискіпливе ставлення на кордоні, і такий режим очікування, до поки не будуть врегульовані ці питання законодавчими актами.

Нажаль, станом на сьогоднішній день змін щодо виїзду за кордон чоловіків-студентів, які поступили на навчання після 24.02.2022р., не має. Випускають тільки студентів закордонних ВНЗ які поступили на навчання ДО 24.02.2022р.

На офіційному сайті Державної Прикордонної Служби України, 08.08.2022р., розміщено офіційне повідомлення щодо виїзду студентів-чоловіків, які навчаються за кордоном, а саме:

Здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які, навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти (студенти, слухачі)  у закладах освіти за кордоном і на час оголошення мобілізації перебували на території України, та не змогли в установленому порядку виїхати за межі України для продовження навчання – мають право на виїзд з України у разі наявності:

- студентського квитка або студентської візи;

- перекладені та нотаріально завірені документи навчання особи у закордонному вузі;

- військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією);

- довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти).

Якщо надана інформація Вам була корисною, буду вдячний за відгук.

У разі виникнення в подальшому питань, звертайтесь, буду радий допомогти.

Бажаю успіхів!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram