Я зараз продаю квартиру, оскільки документи отримала лише 1.09 (спадок). 9.09.2022 монобанк на мене подав до суду. На сайті судової влади відображений статус призначено склад суду. Чи можу я

Добрий вечір. Я зараз продаю квартиру, оскільки документи отримала лише 1.09 (спадок). 9.09.2022 монобанк на мене подав до суду. На сайті судової влади, станом на зараз, відображений статус призначено склад суду. Чи можу я продати свою нерухомість?

12.09.2022 22:00 999

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
731 відгук (730 +) (1 -)
Консультацій: 1853
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий вечір.

Монобанк подав позовну заяву про стягнення з Вас заборгованості. Тобто в досудовому порядку банк не може отримати від вас ті кошти, на які він розраховує. Саме тому банк звертається за допомогою до суду.Якщо суд погодиться з вимогами банку, то прийме рішення про стягнення з Вас заборгованості. Це рішення набере законної сили або через 30 днів, або після розгляду справи в апеляції. Тобто, в найгіршому випадку, якщо банк виграє суд, і якщо апеляція не змінить рішення суду, то воно набере законної сили. Якщо після цього Ви не сплатите заборгованість, то банк візьме в суді виконавчий лист і передасть його до виконавчої служби. Виконавча служба відкриє виконавче провадження. Одночасно з відкриттям виконавчого провадження Ви потрапите до реєстру боржників.

І тільки після цього, з моменту потрапляння до реєстру боржників, нотаріус не зможе зареєструвати купівлю продаж нерухомості: Ви можете купляти будь-що, але не зможете нічого продати, поки не розрахуєтесь з банком і з виконавчою службою.

Таким чином, наявність судової справи не перешкоджає продажу нерухомості - аж до моменту повного програшу в справі і передачі документів до виконавчої служби.

На всякий випадок, щоб точно бути впевненою, періодично моніторте реєстр боржників https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors Там потібно ввести свій ідентифікаційний код.

Окрім цього, статус "призначено склад суду" ще нічого не означає. Суддя перевірить документи, і відкриє провадження в судовій справі лише якщо позовна заява та додатки подані у відповідності до вимог чинного законодавства. Якщо суддя знайде недоліки - провадження в справі не буде відкрите, буде надано час на усунення недоліків. Якщо в встановлений час недоліки не будуть усунуть - позовна заява буде повернута позивачу без розгляду.

Також хочу зазначити, що Універсал банк (монобанк) в своїх позовних заявах досить часто припускається помилок, які можна використати, подавши відзив на позовну заяву. Якщо Вам буде цікаво, то в мене є великий позитивний досвід в судових справах з монобанком. Скоріше за все, суд рано чи пізно все ж таки відкриє провадження в справі, тоді перешлете мені позовну заяву з додатками, я вивчу документи і скажу своє бачення: на що можна розраховувати. Є висока ймовірність того, що суд повністю відмовить банку в його позовних вимогах.

Отже, висновок:

1. Ви зараз можете продавати свою нерухомість, жодних перешкод не буде із-за позову монобанку.

2. Коли отримаєте документи з суду, зв'яжіться зі мною - може вдасться повністю відбитися від вимог банку.

Якщо залишись запитання, або щось незрозуміло - мій тел 050-545-90-70 (є вайбер) або пошта ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram