Не прийняття на роботу з обліково-послужною карткою

Роботодавець посилається на п 37 Постанови КМУ, в якій зазначено, що прийняття на роботу здійснюється за наявністю у військовозобов’язаного військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного. В мене є обліково -послужна картка (замість військового квитка), чи зобов’язаний я отримувати новий документ та чи є мій документ недійсний?

15.09.2022 21:26 7911

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго ранку. 

Відповідно до ст. 24 КЗпП України при укладенні трудового договору громадянин зобов'язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку (у разі наявності) або відомості про трудову діяльність з реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров'я, відповідний військово-обліковий документ та інші документи.

Відповідно до п. 16 Постанови КМУ від 7 грудня 2016 р. № 921 "Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних" військовий облік ведеться на підставі паспорта громадянина України та таких військово-облікових документів:

для призовників - посвідчення про приписку до призовної дільниці;

для військовозобов’язаних - військового квитка або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного.

Як вбачається з наведених норм обліково-послужна картка не військово-облікових документом в розумінні п. 16 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. 

Враховуючи вимоги ст. ст. 24 КЗпП України роботодавець правомірно вимагає від вас належний військово-обліковий документ, так як обліково-послужна картка не може видаватись замість військового квитка вона є документом який є додатком до військового квитка осіб звільнених у запас, які проходили військову службу за контрактом та строкову військову службу. 

При цьому обліково-послужна картка є дійсною, та є документом на підставі якого ви маєте право отримати військовий квиток або тимчасове посвідчення військового зобов'язаного в ТЦК та СП за місцем проживання. 

Таким чином для того, щоб ви могли влаштуватись офіційно на роботу вам потрібно звернутись до ТЦК та СП (військомат) та оновити свої облікові дані та отримати військово - обліковий документ визначений п. 16 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. 

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram