Проходження ВЛК

Чи діє в Наказі #402, в додатку про розклад хвороб (таблиця) у ст.75 графа ІІ травми та отруєння в пункті "в" розгалуження на розсуд лікаря (чи може лікар там обирати або придатний, або обмежено придатний)? Лікар стверджує, що з 24.02.2022 внесені зміни, і там у пункті "в" стоїть лише придатність.

19.09.2022 09:36 743

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
422 відгука (420 +) (2 -)
Консультацій: 1610
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго ранку.

Відповідно до п.20.4. Наказу МОУ №402 від 2008 року (зі змінапи) За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку непридатності до військової служби або обмежену придатність осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає одну з таких постанов:

"непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час";

"обмежено придатний до військової служби".

За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає одну з таких постанов:

"обмежено придатний до військової служби";

"придатний до військової служби".

У воєнний час за статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає постанову "придатний до військової служби", за винятком статей 2-в, 4-в, 5-в, 12-в, 13-в, 14-в, 17-в, 21-в, 22-в.

Ст. 75 -в Розкладу хвороб не входить до виняткових пунктів статтей розкладу за якими у воєнний за результатами індивідуальної оцінки ВЛК може прийняти постанову з ступенем придатності "Обмежено придатний до військової служби".

Таким чином твердження лікаря відповідає положенням чинного законодавства і якщо у вас ст. 75 - В Розкладу хвороб то вас визнають придатним в силу дії правого режиму воєнного стану.

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram