Явка у військкомат

Закінчив військову кафедру .Приходили працівники військкомату у період з березня по серпень приносили повістки, які особисто не брав і не підписував. Не знаходився по місцю проживання. У серпні поступив на навчання ,освітньо-кваліфікаційний рівень- бакалавр. Денна форма навчання . Документ про те ,що я дійсно навчаюсь у мене на руках. Який алгоритм моїх дій ? Чи можу я надіслати рекомендованого листа до військкомату ,разом з довідкою про навчання ? Чи я повинен їхати туди самостійно і які можуть бути ризики ?

19.09.2022 13:23 775

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
426 відгуків (424 +) (2 -)
Консультацій: 1617
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

Відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу за мобілізацією здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Для цього достатньо подати до ТЦК та СП за місцем обліку заву про відстрочку долучивши до неї копії (нотаріально засвідчені) документів на підтвердження статусу здобувача (студента) денної форми навчання в ВНЗ. 

Рекомендую таку заяву подати особисто, так як згідно п. 1 Правил військового обліку призовників і військовозобов’язаних затверджених постановою КМУ від 7 грудня 2016 р. № 921 призовники і військовозобов’язані повинні особисто повідомляти у семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну їх сімейного стану, стану здоров’я, адреси місця проживання (перебування), освіти, місця роботи і посади.

Ризик, може бути лише один це штраф за порушення правил ведення військового обліку в розмірі від 510 до 850 грн. за не повідомлення про зміну місця проживання. Інші ризики на мою думку відсутні через те, що у вас є 100% право на відстрочку від призову за мобілізацією (в тому числі не зважаючи на те що виє офіцером запасу, та отримуєте другу вищу освіту).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram