Відстрочка Друга Магістратура за іншою спеціальністю

Доброго дня,

В 2015 я закінчив магістратуру з однієї спеціальності, а цього року вступи на магістратуру з іншої спеціальності (державний університет) .

Чи можу я претендувати на відстрочку від мобілізації протягом мого навчання на магістратурі з іншої спеціальності?

20.09.2022 12:43 730

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
420 відгуків (418 +) (2 -)
Консультацій: 1600
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

Відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти. 

Як вбачається зі змісту даної норми студенти-здобувачі вищої освіти денної або дуальної форми навчання звільняються від призову не залежно від віку, кількості вже отриманих освіт, дати вступу, форми власності закладу освіти, тощо. Для отримання відстрочки від призову достатньо довести факт наявності статусу студента денної або дуальної форми навчання в ВНЗ.

Раніше був відповідний пункт в ст. 17 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу" який передбачав не можливість отримання відстрочки від призову на строкову службу у зв'язку зі здобуттям другої вищої освіти, але його виключили, та й зараз ст. 17 не підлягає застосуванню так як призов здійснюється не на строкову службу, а за мобілізацією. 

Для отримання відстрочки необхідно звернутись до ТЦК та СП за місцем обліку з заявою про надання відстрочки додавши до заяви нотаріально засвідчену копію довідки про те, що ви є студентом денної форми навчання ВНЗ або наказу про зарахування до числа студентів денної форми навчання. (якщо оригінал вам не потрібен можете подати оригінал.)  

Підстав для відмови в наданні відстрочки в такому випадку законодавство не передбачає. 

Бажаю успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram