Додаток 5 справка о ранении и калицтве

Скажите пожалуйста. Кто в армии занимается оформлением документа додаток 5( согласно 420 приказа о ранении травме). Какой алгоритм. Какое посадова особа отвечает за эту справку оформление.

03.10.2022 13:37 542

Консультація виконавця

Ірина і Владислав Леонови
Адвокат
У сервісі: 5 років
246 відгуків (245 +) (1 -)
Консультацій: 793
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня!

Стосовно вашого питання можемо повідомити наступне

Відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, яке затверджене наказом МОУ № 402, медичний огляд військовослужбовців, які отримали захворювання, травми (поранення, каліцтва, контузії), з метою визначення ступеня придатності до військової служби проводиться при визначеному лікарсько-експертному наслідку (результаті) захворювання, травми (поранення, каліцтва, контузії). 

Щодо порядку дій:

Командир в/ч видає наказ про проведення розслідування та складання акта розслідування. Уповноважений офіцер збирає пояснення, описує події та складає акт розслідування. На підставі акта розслідування начальник медичної роти видає довідку про обставини травми. Командир військової частини підписує довідку про обставини травми, та направляє її до закладу охорони здоров’я в якому перебуває поранений.

Якщо дана довідка не видавалась або є складнощі в її отриманні – потрібно скласти рапорт на командира частини з проханням провести розслідування та видати довідку про обставини травми.

До рапорту потрібно додати свої пояснення, а також за можливості свідків ( інших військовослужбовців, які були поруч у момент отримання поранення.

Якщо рапорт та пояснення передаються особисто, зробіть копії всіх документів, та вимагайте в особи, яка приймає документи поставити підпис, дату та печатку в/ч на Вашій копії документів. Якщо довідка про обставини травми не була видана протягом 15 днів , з моменту надходження рапорту та пояснень потрібно звертатись до штабу оперативного командування, якому підпорядковується в/ч з оскарженням бездіяльності.

Довідку про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва)  складає, підписує командир (начальник) військової частини. Довідка скріплюється печаткою в/ч. 

У довідці повинно бути зазначено військове звання, прізвище, ім'я, по батькові військовослужбовця, рік народження, вид, характер і локалізація поранення, травми, контузії, каліцтва. Детально описуються обставини, за яких відбулася травма. Зазначається номер и дата наказу командира (начальника) військової частини та вказується назва закладу, організації, куди надається довідка.

У подальшому всі довідки ВЛК та довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) кадровими органами заносяться до особових справ.

Якщо у Вас є додаткові або уточнюючі питання, можете написати на ел.пошту pravoizachita@gmail.com 

Будемо вдячні за відгук щодо отриманої консультації.

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram