Чи можна навчатися в декількох ВНЗах одночасно?

Я вступив до закордонного ВНЗ та ВНЗ в Україні на очну (денну) форму навчання в обох закладах. Чи можу я паралельно навчатися в них дистанційно?

06.10.2022 14:22 729

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
721 відгук (720 +) (1 -)
Консультацій: 1896
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Законодавством таких  обмежень (заборон) не встановлено. Ви маєте право на навчання за будь-якими формами здобуття освіти. Це право, що передбачено ЗУ "Про вищу освіту" (див. за посиланням: Про вищу освіту | від 01.07.2014 № 1556-VII (rada.gov.ua) , зокрема ст. 4 Закону, згідно до якої громадяни України вільні у виборі закладу вищої освіти, форми здобуття вищої освіти і спеціальності.

І жодний не може обмежувати Вас у цьому праві.   Ви можете поєднувати навчання в українському ВНЗ та іноземному, адже Законом не передбачена заборона такого поєднання.

Очна форма навчання в обох закладах теж на сьогоднішний день не є проблемою, адже ВНЗ надають можливість дистанційного навчання, та при цьому такі студенти перебувають (обліковуютсья) на очній формі навчання.

Головне, щоб Ви встигали виконувати навчальний план в обох  закладах ( не пропускали лекції, практичні заняття, здавали вчасно сесію тощо), та з боку ВНЗ як в Україні так і в іноземному ВНЗ до Вас претензій не було.  Це єдина проблема=) А так, навчайтеся без проблем, дистанційно, або за змішаною формою, це Ваше право=) і заборон сумісництва  ніяких немає.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram