Остеохондрз, гіперкіфоз. Обмежено придатний чи ні.

Доброго дня.
Я мобілізований.
Проходив лікування в цивільному госпіталі з діагнозом: ДДУ грудного відділу хребта, стійкий больовий, м`язово-тонічний синдром, ПФХ ІІст., загострення.
Покращень не було.
МРТ показало висновок: МР- картина дегенеративно-дистрофічних змін грудного відділу хребта. Грижа Шморля Th9. Гіперкіфоз.
Тепер хочу пройти ВЛК.
Підкажіть будь ласка, чи призначить ВЛК мені обмежену придатність чи ні. І якщо так то яку саме.

06.10.2022 20:36 3017

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
430 відгуків (428 +) (2 -)
Консультацій: 1621
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

Наведені вами в запиті діагнози підпадають ст .64 Додатку №1 до наказу МОУ №402 і в даному випадку все залежить від ступеню порушення функції. 

Відповідно до пояснень до застосування ст. 64 викладені в додатку №2 до Наказу МОУ №402 до пункту "Б" належать  остеохондропатії хребта (кіфози, структурні та неструктурні сколіози III ступеня) з помірною деформацією грудної клітки та порушенням функції зовнішнього дихання II ступеня за рестриктивним типом.

Враховуючи що загальні порушення функцій хребта у вас 2 ст. гіперкіфоз не з різкою деформацією грудної клітки (реберний горб та інше) та в запиті відсутня інформація про наявність порушення функцій дихання ІІІ, то з великою вірогідністю ВЛК може визнати вас обмежено придатним за ст. 64 п. "Б" графа ІІ. "Непридатні до військової служби в мирний час, обмежено придатні у воєнний час". 

Дана стаття не дає права на звільнення на підставі ст. 26 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу" але дає право переведення по службі у випадку якщо ви зараз проходите службу на передовій. 

Відповідно до ст. 20.3. Наказу МОУ №402 одночасно з постановою ВЛК в індивідуальному порядку з урахуванням військової спеціальності, займаної посади, віку, роботи, що фактично виконується, пристосованості до неї того, хто пройшов медичний огляд, у постанові у довільній формі вказується, які види служби та роботи протипоказані цій особі. Особи, визнані обмежено придатними до військової служби, - непридатні до служби у високомобільних десантних військах, плавскладі, морській піхоті, спецспорудах. Військовослужбовці, визнані обмежено придатними до військової служби, придатні до служби у частинах (підрозділах) забезпечення, військових комісаріатах, установах, організаціях, навчальних закладах.

Необхідно звернути увагу що це лише моя думка щодо застосування пунктів ст. 64 Наказу МОУ №402 і вона може відрізнятись від рішення яке прийме ВЛК, так, як роблю висновок виключно на основі даних наданих вами в запиті без дослідження медичної документації. 

Додатково слід зазначити, що у випадку встановлення придатності за п. "В" ст. 64 Наказу МОУ №402 вас можуть визнати придатним в силу дії воєнного стану на підставі п. 20.4 Наказу МОУ №402. 

Бажаю Успіху. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram