Як правильно написати рапорт на реабілітацію

Я військовослужбовець ЗСУ . Після 2 операцій не дають часу на реабілітацію відправляють на третій день після виписки з госпіталю. Будь ласка підскажіть як правильно написати рапорт на відмову за станом здоров`я на час реабілітації, не можливі фіз навантаження

19.10.2022 00:20 3541

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 742

Вітаю!

ВИ ПОВИННІ ПРОЙТИ ВЛК ПРИ ШПИТАЛІ, КОТРА ВИРІШИТЬ ДЕ ВИ БУДЕТЕ ПРОХОДИТИ РЕАБІЛІТАЦІЮ.

ВАМ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЬ ДО НАЧАЛЬНИКА ШПИТАЛЯ З РАПОРТОМ ПРО НАПРАВЛЕННЯ ВАС НА ВЛК (РАПОРТ ПОДАЄТЬСЯ ЧЕРЕЗ НАЧАЛЬНИКА ЛІКУВАЛЬНОГО ВІДДІЛЕННЯ).

ПОРЯДОК ПРОХОДЖЕННЯ ВЛК ВИЗНАЧАЄ НАКАЗ МО УКРАЇНИ #402.

В РАЗІ НЕЗГОДИ З РІШЕННЯМ ВЛК, ЦЕ РІШЕННЯ ТРЕБА ОСКАРЖУВАТИ.

Придатність до служби в армії визначає тільки ВЛК (військово-лікарська комісія).

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

14.08.2008 № 402

Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

6.4. У разі виявлення під час обстеження або лікування у військовому лікувальному закладі у військовослужбовця захворювання, наслідків травми (поранення, контузії, каліцтва), які зумовлюють у мирний час непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку або непридатність до військової служби у мирний час, обмежену придатність у воєнний час (пункти "а", "б" статей Розкладу хвороб, без індивідуальної оцінки), у воєнний час - непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку, ці особи направляються на медичний огляд для встановлення ступеня придатності до військової служби за рішенням начальника військового лікувального закладу на підставі подання начальника лікувального відділення, у якому обстежується (лікується) військовослужбовець, про що робиться запис в історії хвороби (медичній книжці), який завіряється підписом начальника військового лікувального закладу.

Коли особа вже має постанову (свідоцтво про хворобу, протокол засідання, довідку) військово-лікарської комісії за результатами проведеного медичного огляду, з яким вона з певних причин не погоджується, необхідно визначитися із процедурою можливого оскарження.

Процедура оскарження може бути досудовою та судовою.

В РАЗІ ПОРУШЕННЯ ВАШИХ ПРАВ ТА НЕ РЕАГУВАННЯ НА ВАШ РАПОРТ

вступає в дію положення Розділу V Дисциплінарного статуту ЗСУ.

В такому разі Ви може скаржитися на дії начальника шпиталю. 

ЗАКОН УКРАЇНИ

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/551-14#Text

РОЗДІЛ V.

110. Усі військовослужбовці мають право надсилати заяви чи скарги або особисто звертатися до посадових осіб, органів військового управління, органів управління Служби правопорядку, органів, які проводять досудове слідство, та інших державних органів у разі:

прийняття незаконних рішень, дій (бездіяльності) стосовно них командирами (начальниками) або іншими військовослужбовцями, порушення їх прав, законних інтересів та свобод; незаконного покладення на них обов’язків або незаконного притягнення до відповідальності.

111. Заява чи скарга з інших питань службової діяльності подається безпосередньому командирові (начальникові) тієї особи, дії якої він оскаржує, а в разі, якщо особи, які подають скаргу, не знають, з чиєї вини порушені їх права, заява чи скарга подається в порядку підпорядкованості. У такому самому порядку подаються пропозиції.

НИЖЧЕ НАВЕДЕНО КУДИ СКАРЖИТИСЯ:

http://vyhovna-robota.blogspot.com/p/blog-page_24.html

НАЧАЛЬНИКУ ШПИТАЛЮ

________________________________________

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ

________________________________________

РАПОРТ.

Згідно Наказу МО України # 402 прошу Вас направити мене на проходження військово-лікарської комісії, для визначення ступеню моєї придатності до військової служби та прийняття рішення про місце моєї реабілітації й надання мені відпустки після лікування.

ПІДПИС

ДАТ  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram