Реєстрація права власності на землю

Доброго дня. Ситуація наступна: Маю у власності будинок ( садиба, сільська місцевість), будинок перейшов по спадку від покійної бабусі, на будинок оформлено право власності в ДРРП. Земельна ділянка , на який заходится будинок була передана бабусі згідно декрету Каб Міну від 26 грудня 1992 року у приватну власність рішенням сесії місцевої ради у 1996 році. (Про що є витяг із архіву) . На разі є виготовлена технічна документація, про встановлення меж ділянки (ок) в натурі.
Земельна ділянка складається з 2 частин - 0,25 га для БОЖБ і 0,11 для ОСГ, є два кадастрові номери і витяги із ДЗК. На скільки мені відомо, згідно статті 120, Земельного кодексу , у разі набуття права на будівлю чи споруду що заходится на земельній ділянці (в даному випадку ділянці спадкодавця), права на земельну ділянку також переходять із будинком, у тій самій кількості і з тим самим цільовим призначенням. Оскільки, безоплатна передача земель (приватизація) наразі не проводится стикнувся з питанням подальшого оформлення. Але, спеціалісти земельного відділу місцевої ради сказали, що дана справа має проходити не по процедурі безоплатної приватизації, - а як оформлення спадку. Для цього потрібен документ, чи якась довідка, де буде вказано що я являюся спадкоємцем. Процедура оформлення будинку відбувалася по рішенні суду, оскільки нотаріус не зміг видати свідоцтво про спадщину через брак документів. У справі суду є декілька слів про земельну ділянку де розташований будинок, але скоріше довідково (довідка с селищної ради про кількість га померлої і адресу розташування). У підсумовуючому абзаці - визнано лише право власності на будинок , у порядку спадкування, тому як на нього були документи. Тож підсумовуючи:

-яким документом можна підтвердити що я є спадкоємцем і де отримати цей документ ?

03.11.2022 13:19 683

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Вітаю!

Якщо відповідно до рішення суду Ви прийняли будинок у спадок то в  суді, який виніс таке рішення, можете отримати це рішення. Яке буде підставою для подальшого оформлення земельних ділянок у власність.  Тому після отримання витягу з реєстру про право власності на будинок, Ви як власник, зможете оформити землю на себе.  

 

Якщо ще залишилися питання, звертайтеся  до мене у зручному для Вас форматі, додатково відповім на питання.  Тел. 0972426086(Вайбер або Телеграм) та 0930995811 або E-mail: starenkow@ukr.net.

Буду вдячний Вам за відгук.

 

 

Успіхів Вам! У разі наявності питань, чикаю зв’язку з Вами.

 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram