Інвалід 3 групи обмежено придатний у воєнний час

Інвалід 3 групи до 2023 року. Проходжу ВЛК. Статус буде "обмежено придатні у воєнний час". Висновок ВЛК означає що я буду мобілізований? Чи інваліди можуть бути мобілізованими тільки за власним бажанням і по місцю проживання?

06.11.2022 21:13 5001

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
417 відгуків (415 +) (2 -)
Консультацій: 1591
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго вечора. 

Обмежено придатні можуть бути мобілізовані, але з урахуванням обмежень щодо роду військ чи окремих завдань (роботи). При цьому враховуючи що ви є особою з інвалідністю то ви маєте право на відстрочку від призову за мобілізацією. 

Відповідно до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані визнані в установленому порядку особами з інвалідністю (будь-якої групи).

Таким чином не залежно від висновку ВЛК та встановленого ступеня придатності ви маєте право на відстрочку від призову за мобілізацією. 

Для цього необхідно подати заяву в довільній формі на імʼя керівника ТЦК та СП з проханням про надання відстрочки на підставі ст.23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"  додавши до неї нотаріально засвідчену копію довідки до акту огляду МСЕК.

Рекомендую заяву подати до отримання висновку ВЛК.

Бажаю успіху.  

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram