Хочу виіхати з дитиною за кордон, чоловік перечить

Добрий день. У мене питання вивезення дитини за кордон. Чоловік постійно ображає і принижує при дитині, я працюю він ні, сидить удома нічого не робить, боїться зайвий раз вийти, щоб не дали повістку. Батьки мої поїхали я залишилася тут сама йти мені нікуди. Терпіти постійні приниження більше не мають сил. Хочу виїхати з дитиною за кордон. Чоловік сказав, що не віддасть дитину, якщо тільки спробую відвезти вижене мене з дому, до дитини більше не підпустить. Як мені бути в такій ситуації, на чиєму боці закон?

11.11.2022 12:36 739

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
719 відгуків (718 +) (1 -)
Консультацій: 1893
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Закон на Вашому боці. Те що робить Ваш чоловік називається домашнім насильством згідно до Закону України "Про запобігання та протидію домашньому насильству" див. за посиланням Про запобігання та протиді... | від 07.12.2017 № 2229-VIII (rada.gov.ua)

Домашнім насильством вважається не тільки фізичні дії (побиття тощо), але й дії психологічного характеру, та навіть економічного у вигляді позбавлення житла, їжі одяку, майна (або погроз позбавлення).  В діях Вашого чоловіка вбачається психологічне насильство та економічне. Впевнена, ще є і фізичне насильство, але не всі жінки це вміють визнавати. Моя Вам порада, не тільки як адвоката, але й жінки, візьміть головне документи: загран паспорти, свідоцтво про народження дитини, свідоцтво про шлюб, гроші та їдьте за кордон (на період дії правового режиму воєнного стану в пункті перетину надавати нотаріальний дозвіл від батька на виїзд дитини не потрібно). Не чекайте що чоловік добровільно відпустить дитину. Або їдьте без попередження, або викликайте поліцію. Адже не тільки Ви є жертвою домашнього насильства, Ваша дитина також є жертвою, адже стає свідком психологічного насильства,  вас обох захищає закон. Поліція складе адміністративний протокол та наполягайте на тому, щоб поліція вжила терміновий заборонний припис стосовно кривдника згідно до ст. 25 вказаного вище Закону. Варто розповісти все поліції, все як є. Не бійтеся. Стосовно повістки, нехай не хвилюється, поліція про це теж подбає. 

Ваша головна задача зараз врятуватися не тільки від війни, але й від кривдника, який псує ваше з дитиною життя. Не варто терпіти цього. Та головне не бійтеся себе захистити. Їдьте за кордон, навіть без речей, повірьте вам допоможуть. Жодний голодним, без одягу та без даху над головою не залишився. Та не думайте куди Вам повертатися. Можливо краще до цього дому та такого чоловіка ніколи не повертатися знов. Із практиці, всі жінки які вирвалися із рук кривдника, жодного разу не пожаліли про це. Коли чоловік побачить що Ви вмієте себе захистити, він залишить Вас у спокої, гарантую. Адже психологія кривдника бачити страх та страждання своєї жертви, вони цим живуть. І не надійтеся що він змінить своє ставлення до Вас.

Стосовно житла, треба більше даних, кому воно належить, як його придбали тощо.

У разі виникнення додаткових питань, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram