Бронювання на критично важливому підприємстві резервіста 1-ї черги

Вітаю, викликали в військомат для проходження комісії щоб мобілізувати. Служив у армії в 2016 році, зараз находжуся у оперативному резерві першої черги та працюю на підприємстві ДТЕК (на вугільній шахті) . 09,11 Вийшли зміни до закону про мобілізацію де вказано що працівники на критично важливих підприємствах не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві. Підкажіть чи правильно я все розумію, та що потрібно говорити в воєнкоматі щоб не мобілізували

14.11.2022 20:09 752

Консультація виконавця

Олександр Старенков
Адвокат
У сервісі: 5 років
84 відгука (82 +) (2 -)
Консультацій: 234

Доброго вечора.Підприємства, установи і організації надсилають пропозиції щодо бронювання військовозобов'язаних, яким надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час установленої форми до органів державної влади, інших державних органів за відповідною сферою управління, галуззю національної економіки для проведення аналізу та узагальнення.

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 вересня 2022 року № 1002 внесено зміни до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 03 березня 2022 року № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану», а саме:

Строк дії відстрочки може бути продовжений на строк до двох місяців на підставі обґрунтованого подання органу державної влади, іншого державного органу, яке не потребує погодження Міністерства оборони, якщо вони були надані. Міністерство економіки розглядає пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, приймає відповідне рішення та надсилає його копію Міноборони, а також Мінагрополітики.

Мінагрополітики, отримавши наказ Мінекономіки щодо бронювання військовозобов’язаних, формує пакет документів та надсилає його підприємству, установі чи організації (далі – підприємству).

У пакет документів входить:

лист Міноборони щодо погодження пропозицій на бронювання військовозобов’язаних працівників підприємства;

лист та наказ Мінекономіки, де зазначено підприємство, за пропозиціями якого бронюються відповідні працівники.

Отримавши документи, підприємство має право сформувати Витяг, завірити його підписом керівника та печаткою, та надати працівнику для оформлення бронювання у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

В першу чергу Вам необхідно повідомити керівництво підприємства про те,що Вас викликають у віськомат , а керівництво має звернутися до органів влади та зробити відстрочку. А Ви маєте надати зазначені  документи до військомату.Відповідно до вище мною зазначеного.

Якщо виникли додаткові питання звертайтеся тел.0972426086(вайбер, телеграм); 0930995811; email: starenkow@ukr.net.

Успіхів Вам!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram