Влк при мобилизации

День добрый! У меня есть ряд заболеваний: Хронический гастродуоденит, мочекаменная болезнь(микролитаз почек до 2мм), простатит(камни-кальцинаты в простате). Суть вопрос в чём суммируются ли болезни при прохождении влк или будут определять годность негодность по одной самой серьёзной? Дело в том что я не служил , имею только приписное, на днях пришла повестка "На звірку даних" , пришёл в военкомат там мне дали повестку на прохождение влк.

27.11.2022 19:48 10923

Консультація виконавця

Игорь Дайнеко
Адвокат Чернігів
У сервісі: 4 роки
430 відгуків (428 +) (2 -)
Консультацій: 1620
Топ 3 спеціалізації:
  • Адміністративне право
  • Військове право
  • Цивільне право

Доброго дня. 

Сам по собі діагноз хвороби має значення виключно для визначення статті Розкладу хвороб та станів (Додаток №1 до Наказу №402 від 2008 року), а ступінь впливу хвороби на організм (втрата функцій) визначає пункт статті та відповідно ступінь придатності до служби.

Необхідно звернути увагу, що хвороби не сумуються, а ступінь придатності визначається по кожній статті окремо якщо хвороби підпадають під різні статті. Остаточний висновок про ступінь придатності визначається виходячи з хвороби яка спричиняє найбільший ступінь втрати функцій. 

Так наприклад у вашому випадку:

Хронічний гастродуоденіт підпадає під ст. 52 Додатку №1 наказу №402 та відповідно до Додатку №2 "Пояснення щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби" гастродуоденіт оглядається за п. "В". п. "В" ст. 52 Додатку №1 наказу №402 відповідно до 20.4 Наказу в умовах воєнного стану передбачає висновок "Придатний". 

Сечокамʼяна хвороба підпадає під ст. 67 Додатку №1 наказу №402 та відповідно до Додатку №2 "Пояснення щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби" у випадку якщо хвороба з ураженням нирок при Документально підтверджених незадовільних результатах лікування (камінці, гідронефроз, піонефроз, вторинний пієлонефрит тощо, які не піддаються лікуванню) оглядається за п. "А" (Непридатні з виключенням з обліку)

У випадку якщо сечокам'яна хвороба з частими (2 та більше разів на рік) нападами ниркової коліки, відходженням камінців, помірним порушенням функцій нирок, то огляд здійснюють за п. "Б" (Обмежено придатний до військової служби).

Простатит підпадає під ст. 68 Додатку №1 та відповідно до Додатку №2 "Пояснення щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби" в залежності від необхідності лікування може оглядатись як за п. "Б" так і за пунктом "В". Сам по собі хронічний простатит з камінням передміхурової залози якщо не має гострої потреби в лікуванні підпадає під п. "В" (Придатний). 

Дані мною можливі висновки грунтуються на припущеннях та можуть відрізнятись від фактично прийнятих, оскільки я відношу ту чи іншу хворобу виходячи з даних в запиті, які є поверхневими та не точним. 

В більшості випадків уточнення даних, якщо давно не були військоматі, а особливо якщо вам більше 27 років, а ви не маєте військового квитка (тимчасового посвідчення військовозобов'язаного) то вас направлять на ВЛК 100% так як згідно ст. 37 ЗУ "Про ВС та ВО" та Правил ведення військового обліку ви повинні стати на облік як військовозобов'язаний та відповідно бути оглянутим за графою ІІ Додатку №1 до наказу МОУ №402.

Бажаю успіху.

    

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram