Додаткове питання

На які виплати  має право військовий під час лікування в стаціонарі  у зв’язку із бойовим пораненням та на час відпустки за станом здоров’я?

19.12.2022 14:48 677

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1919
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Військовослужбовцям мають виплатити додаткову винагороду за весь час перебування на  лікарняному у зв'язку із бойовим пораненням або відпустки за станом здоров'я  згідно до Постанови КМУ No168 (див. за посиланням: Питання деяких виплат військовос... | від 28.02.2022 No 168 (rada.gov.ua)

Відповідно до наказів про виплату додаткової винагороди, збільшеної до 100000 гривень, включати осіб, зазначених у цьому пункті, у тому числі тих, які:

у зв'язку з пораненням (контузією, травмою, каліцтвом), пов'язаним із захистом Батьківщини, а для поліцейських та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту - із участю у бойових діях або забезпеченні здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах у період здійснення зазначених заходів, перебувають на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров'я (у тому числі закордонних), включаючи час переміщення з одного лікарняного закладу охорони здоров'я до іншого, або перебувають у відпустці для лікування після тяжкого поранення за висновком (постановою) військово-лікарської (лікарсько-експертної, медичної) комісії;

Тобто, на період перебування на стаціонарному лікуванні або  відпустки у зв'язку із пораненням, військовослужбовцю мають виплачувати додаткову винагороду збільшеної до 100000 гривень.

Законодавством також передбачена одноразова грошова допомога військовим, які отримали поранення (контузії, травми або каліцтво без встановлення інвалідності, та залежить від ступеня втрати працездатності та виплачується у розмірі 70-кратного прожиткового мінімуму згідно до ст. 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та 7 Постанови КМУ  від 25 грудня 2013 р. No 975 див. за посиланням:  Про затвердження Порядку признач... | від 25.12.2013 No 975 (rada.gov.ua)

У разі виникнення додаткових додаткових, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram