Отримання військового квитка

Мені 27. Необіхдно отримати військовий квиток для влаштування на роботу, на даний час працюю також, оформлювався ще з приписним. Які шанси не бути мобілізованим якщо вирішу піти до тцк. По здоров`ю: в кінці 21 року зробив операцію на коліні (пластика зв`язки та 2 меніски), на разі стан більш-менш задовільний, але є постійний дискомфорт, наприклад під час ходи по сходах відчувається біль. Останній раз був у лікаря 07.2022 (висновок у вкладенні, також це ще називають синдром циклопа). + по до цього є ожиріння 3 ст, по онлайн розрахунку ІМТ.

09.01.2023 13:59 762

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1857
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Добрий день.

Вам виповнилось 27 років, отже Ви повинні прийти до свого ТЦК і стати на облік вже не як призовник, а як військовозобов'язаний.

Перед прийняттям рішення про доцільність вашої мобілізації, військкомат (ТЦК) повинен визначити ступінь придатності до служби, тобто Вам запропонують пройти медогляд (ВЛК). І тільки після остаточного висновку ВЛК військкомат буде визначатися - чи доцільно давати Вам повістку на відправку.

Як слідує з консультативного висновку, у Вас зафіксовано стан після пластики ПХЗ.

У відповідності до статті 65 Розкладу хвороб Наказу № 402 (Стани після перенесених гострих, загострення хронічних хвороб кістково-м'язової системи і сполучної тканини, хірургічного лікування), з такими захворюваннями ВЛК повинна встановити тимчасову непридатність з указанням дати повторного огляду (строком до 2-х місяців).

У відповідності до п. 3.10. Розділу 3 Положення про військово-лікарську експертизу, у воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк до 2 місяців. За медичними показаннями продовжується на строк до 2 місяців. Втретє продовження надається на такий самий строк. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

Таким чином, Вам необхідно прийти до свого ТЦК, з собою взяти консультативний висновок та всі інші документи (виписка з лікарні про проведення оперативного втручання, результати обстежень, МРТ тощо). Також бажано надати медичні документи, в яких зафіксовано ваші скарги на біль при ходьбі. Після цього Ви пройдете медкомісію, і отримаєте висновок ВЛК про тимчасову непридатність. Мобілізувати Вас (принаймні, в найближчі 2 місяці) ніхто не буде.

До речі: скоріше за все Ви отримаєте не військовий квиток, а тимчасове посвідчення. Бланків військових квитків не вистачає, і їх зараз видають лише військовослужбовцям.

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram