Не отпускают на бракосочетание

Здравствуйте я хотел расписаться со своей девушкой, замполит сказал хорошо, выбери дату росписи,я выбрал. На следующий день он приехал дал шаблон рапорта, я написал рапорт по семейным обстоятельствам в связи с бракосочетанием на 10 дней. И через день он сказал что отпуск отменяется. Подскажите пожалуйста что мне делать, будущая жена собиралась ехать аж с Польши, там тоже договорилась что бы дали отпуск. Теперь не знаю как быть

08.02.2023 10:55 611

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 742

Вітаю!

Набув чинності Закон України №2822-ІХ "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану".

Згідно із текстом Закону, в особливий період під час дії воєнного стану військовим можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Кожна із зазначених відпусток може бути тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Водночас частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз упродовж календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Ввійськовослужбовець може попросити відпустку за сімейними обставинами.

Причиною може бути:

  • шлюб;
  • похорони когось з родичів чи близьких осіб;
  • тяжкий стан здоров’я рідних по крові або по шлюбу.

Ви маєте попередньо подати рапорт та роз'яснити ситуацію.

Бажано надати документ, який це підтверджує - заяву на реєстрацію шлюбу.

Рішення про надання відпустки та її тривалість визначає командир військової частини.

ЯКЩО КОМАНДУВАННЯ НЕ БУДЕ РЕАГУВАТИ НА ВАШ РАПОРТ, ВИ МОЖЕТЕ СКАРЖИТИСЯ  (В ДІЮ ВСУПАЄ ДИСЦИПЛІНАРНИЙ СТАТУТ ЗС УКРАЇНИ). 

Розділу V Дисциплінарного статуту ЗСУ

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/551-14#Text

РОЗДІЛ V.

110. Усі військовослужбовці мають право надсилати заяви чи скарги або особисто звертатися до посадових осіб, органів військового управління, органів управління Служби правопорядку, органів, які проводять досудове слідство, та інших державних органів у разі:

прийняття незаконних рішень, дій (бездіяльності) стосовно них командирами (начальниками) або іншими військовослужбовцями, порушення їх прав, законних інтересів та свобод; незаконного покладення на них обов’язків або незаконного притягнення до відповідальності.

111. Заява чи скарга з інших питань службової діяльності подається безпосередньому командирові (начальникові) тієї особи, дії якої він оскаржує, а в разі, якщо особи, які подають скаргу, не знають, з чиєї вини порушені їх права, заява чи скарга подається в порядку підпорядкованості. У такому самому порядку подаються пропозиції.

КУДИ СКАРЖИТИСЯ:

http://vyhovna-robota.blogspot.com/p/blog-page_24.html

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram