Податкова подала позов до підприємства

Доброї ночі.

Підприємством була подана податкова декларація з податку на прибуток, яким самостійно був нарахований податок на прибуток. Але підприємство лише частково сплатило податок, тобто не  в повному обсязі.

Далі нам надішла податкова вимога про сплату залишку податку на прибуток. А вже згодом податкова подала позовну заяву. Підприємство в день отримання позову (24.02.2023р)  сплатила залишок податкового зобовязання.

Питання: що робити з судовою справою? Чи треба суд сповістити про оплату боргу, та як? Що далі буде?

Дякую

28.02.2023 22:33 575

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1899
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Доброї ночі.

Якщо Ви оплатили нарахований податковий борг за податковою вимогою, Вам необхідно подати відзив на позовну заяву до суду, та надати платіжне доручення на підтвердження сплати боргу. 

Згідно до п. 60.1.1. Податкового кодексу України, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога вважаються відкликаними, якщо сума податкового боргу самостійно погашається платником податків або органом стягнення.

В своєму відзиву посилайтся на те, що податкова вимога була самостійно сплачена, а тому вважається відкликаною, та відповідно позовну заяву суд має залишити без задоволення. В прохальній частині відзиву маєте просити суд залишити позовну заяву податкової без задоволення. Адже процесуальної можливості просити суд про інше в таких випадках не передбачена. В моїй практиці був аналогійний кейс, ми подали відзив з проханням залишити позов без задоволення, а податкова вчинила теж розумно та просила суд залишити позов без розгляду, суд задовольнив і залишив позовну заяву без розгляду (див. за посиланням: Єдиний державний реєстр судових рішень (court.gov.ua)

Якщо Вам потрібно, можу допомогти скласти такий відзив, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,
Адвокат Бекало Марина
Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram