Заявление на продление срока обследования, военкомат.

Добрый день.
Я УБД, Авганистан. 53 года.
Пришёл в военкомат по повестке, якобы для постановки на учёт. В результате сразу оказался на медкомиссии без медицинских документов.
В 2020 году на фоне контузии в Авганистане произошёл инсульт (тяжёлая форма -50% парализация). Через два года большинство жизненнонеобходимых функций организма восстановил, кроме давления- постоянное 160/100 (зафиксировано в медкарте при осмотре на медкомиссии) при максимальной дозе лекарственных препаратов.
По заключению стационара - Гипертоническая болезнь 3 стадия 3 степень риск 4. (Прикреплён)

На медкомиссии всё врачи признали меня годным к мобилизации.
Невролог первоначально отказался первоначально выслушать мои пояснения по состоянию здоровья, нахамил, признал годным.
Другой, адекватный врач выслушал мои жалобы и вернул моё дело неврологу. После небольшого скандала невролог направил меня на дополнительное обследование.
3 дня я стабилизировал давление. К семейному доктору- очередь. Записался на 22 число. Он должен дать направление на обследование. В военкомат надо придти с результатами 30-го. Я явно не успею.
Подскажите, пожалуйста как правильно написать заявление на продление срока обследования в связи с наличием очередей и обострением моей болезни.
Если я правильно понимаю, мне предстоит насыщенное общение с военкомами. Понадобится юридическая поддержка в написании заявлений от опытного специалиста. Последующие консультации я готов оплачивать.

17.03.2023 05:32 690

Консультація виконавця

Ірина Судомляк
Адвокат Львів
У сервісі: 5 років
1 відгук (1 +) (0 -)
Консультацій: 2
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Спадкове право
  • ДТП

      Згідно "Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України", затвердженого Наказом Міністерства оборони України №402 від 14.08.2008 року "У разі коли лікарям важко визначити стан здоров'я призовника, його направляють на амбулаторне або стаціонарне обстеження в лікувально-профілактичний заклад, про що лікарем або лікарем - членом призовної комісії (комісії з питань приписки) робиться відповідний запис в додатковому аркуші до облікової карти призовника, на збірному пункті - у картці амбулаторного обстеження та медичного огляду, на зворотному боці із зазначенням об'єктивних причин направлення, куди направляється, попереднього діагнозу. При цьому призовнику видається направлення, у якому вказується попередній діагноз та що необхідно уточнити при обстеженні для прийняття рішення. Направлення підписує лікар, який призначив обстеження, і лікар - член призовної комісії (комісії з питань приписки), який проводить контроль за об'єктивністю і доцільністю призначеного обстеження.

      Після проведення обстеження складається Акт дослідження стану здоров'я (додаток 10), який підписується головним лікарем лікувально-профілактичного закладу. Акт подається у військовий комісаріат на розгляд призовної комісії (комісії з питань приписки)."

       Згідно Додатку 9 Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №352 від 21.03.2002 року у направленні згідно вказаного Додатку 9 відповідно до рішення комісії з питань приписки (призовної комісії), особа, яка потребує додаткового медичного обстеження (лікування) направляється  до закладу охорони здоров’я та вказується дата прибуття.

     Отже, вказаний нормативно-правовий акт передбачає дату прибуття до закладу охорони здоров'я та на завершальному етапі - отримання Акту дослідження стану здоров'я, який подається особою у військовий комісаріат на розгляд призовної комісії (комісії з питань приписки). Відтак діпротиправність дій комісії щодо визначення конкретної дати прибуття до військового комісаріату. Визначення комісією такої дати з огляду на неможливість визначити особою самостійно терміну проходження додаткового медичного огляду з моменту прибуття до закладу охорони здоров'я, суперечить вимогам законодавства, оскільки особа не може перебачити з моменту прибуття до закладу охорони здоров'я строку проходження додаткового медичного огляду. 

У випадку виникнення додаткових запитань, прошу звертатись за номером телефону, вказаним у профілі.

З повагою, адвокат Судомляк І.К. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram