Заявление на продление срока обследования, военкомат.

Добрый день.
Я УБД, Авганистан. 53 года.
Пришёл в военкомат по повестке, якобы для постановки на учёт. В результате сразу оказался на медкомиссии без медицинских документов.
В 2020 году на фоне контузии в Авганистане произошёл инсульт (тяжёлая форма -50% парализация). Через два года большинство жизненнонеобходимых функций организма восстановил, кроме давления- постоянное 160/100 (зафиксировано в медкарте при осмотре на медкомиссии) при максимальной дозе лекарственных препаратов.
По заключению стационара - Гипертоническая болезнь 3 стадия 3 степень риск 4. (Прикреплён)

На медкомиссии всё врачи признали меня годным к мобилизации.
Невролог первоначально отказался первоначально выслушать мои пояснения по состоянию здоровья, нахамил, признал годным.
Другой, адекватный врач выслушал мои жалобы и вернул моё дело неврологу. После небольшого скандала невролог направил меня на дополнительное обследование.
3 дня я стабилизировал давление. К семейному доктору- очередь. Записался на 22 число. Он должен дать направление на обследование. В военкомат надо придти с результатами 30-го. Я явно не успею.
Подскажите, пожалуйста как правильно написать заявление на продление срока обследования в связи с наличием очередей и обострением моей болезни.
Если я правильно понимаю, мне предстоит насыщенное общение с военкомами. Понадобится юридическая поддержка в написании заявлений от опытного специалиста. Последующие консультации я готов оплачивать.
Сообщите свои расценки написания заявлений, жалоб, обращений в суд

17.03.2023 17:14 566

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 729

Вітаю!

СТУПІНЬ ПОРУШЕННЯ ФУНКЦІЙ ВАШОГО ОРГАНІЗМУ ТА ПРИДАТНІСТЬ ДО ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ ВИЗНАЧАЄ ТІЛЬКИ ВІЙСЬКОВО - ЛІКАРСЬКА КОМІСІЯ.

ПРИ ПРОВЕДЕННІ ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКОЇ КОМІСІЇ БЕРУТЬСЯ ДО УВАГИ НАЯВНІ У ВАС МЕДИЧНІ ДОКУМЕНТИ, АЛЕ ВОНИ НЕ Є ОБОВ'ЯЗКОВОМИ ДЛЯ ВЛК.
ЯКЩО ВИ НЕ ЗГІДНІ З РІШЕННЯМ ВЛК, ВИ МАЄТЕ ПРАВО ЙОГО ОСКАРЖУВАТИ В АДМІНІСТРАТИВНОМУ АБО СУДОВОМУ ПОРЯДКУ. 

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ УКРАЇНИ

НАКАЗ

14.08.2008 № 402

Зареєстровано в Міністерствіюстиції України17 листопада 2008 р.за № 1109/15800

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08

Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України

II. Медичний огляд

1. Загальні положення

1.1. Медичний огляд включає в себе вивчення та оцінку стану здоров'я і фізичного розвитку громадян на момент огляду в цілях визначення ступеня придатності до військової служби, навчання за військово-обліковими спеціальностями, вирішення інших питань, передбачених цим Положенням, з винесенням письмового висновку (постанови). Під придатністю до військової служби у цьому Положенні розуміється такий стан здоров'я і фізичного розвитку громадян, який дозволяє їм виконувати передбачені статутами, інструкціями службові обов'язки з конкретної військової спеціальності у виді Збройних Сил України та інших військових формуваннях у мирний та воєнний час.

Медичний огляд проводиться ВЛК з метою визначення придатності:

до військової служби допризовників, призовників, військовозобов'язаних, резервістів (кандидатів у резервісти);

1.2. Постанови ВЛК приймаються на підставі Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (далі - Розклад хвороб) (додаток 1), пояснень щодо застосування статей Розкладу хвороб (додаток 2) та таблиць додаткових вимог до стану здоров'я (далі - ТДВ) (додаток 3).

Кожний призовник оглядається хірургом, терапевтом, невропатологом, психіатром, окулістом, оториноларингологом, стоматологом, дерматологом, а за наявності медичних показань і лікарями інших спеціальностей.

3. Медичний огляд військовозабовязаних у мирний час та під час мобілізації, на особливий період

3.4. Перед оглядом військовозобов'язаних їм проводиться рентгенологічне (флюорографічне) обстеження органів грудної клітки, загальний аналіз крові, визначаються група крові та резус-належність (особам, у яких немає відповідної відмітки у військовому квитку), ЕКГ, дослідження сечі. Особам, яким більше 40 років, обов'язково проводяться вимір внутрішньоочного тиску, дослідження крові на цукор.

(пункт 3.4 глави 3 розділу ІІ із змінами, внесеними згідно з
 наказом Міністерства оборони України від 07.07.2015 р. N 318)

3.5. До початку огляду військовий комісаріат на всіх військовозобов'язаних отримує дані із психоневрологічних, протитуберкульозних, шкірно-венеричних диспансерів, наркологічних закладів (на тих, що перебувають на обліку у вказаних диспансерах, закладах, - витяг з історії хвороби), на осіб, що визнані інвалідами, - дані з органів соціального забезпечення, також медичну картку амбулаторного хворого (облікова форма МОЗ України N 025) з поліклінік та медико-санітарних частин за місцем проживання, роботи або навчання.

3.10. У воєнний час та під час мобілізації, на особливий період відстрочка від призову за станом здоров'я надається військовозобов'язаному на строк до 2 місяців. За медичними показаннями продовжується на строк до 2 місяців. Втретє продовження надається на такий самий строк. Після закінчення відстрочки військовозобов'язані оглядаються для вирішення питання про придатність до військової служби.

(пункт 3.10 глави 3 розділу ІІ із змінами, внесеними згідно з
 наказом Міністерства оборони України від 07.07.2015 р. N 318)

3.11. У разі коли лікарям ВЛК військового комісаріату важко остаточно визначити стан здоров'я військовозобов'язаного, він направляється на амбулаторне або стаціонарне обстеження у лікувально-профілактичний заклад МОЗ України з подальшим оглядом ВЛК військового комісаріату. Якщо обстеження проводилось у військовому лікувальному закладі, то огляд проводиться госпітальною (гарнізонною) ВЛК.

3.12. Якщо військовозобов'язаний під час призову на військову службу, збір, а також чергового огляду з метою обліку визнаний таким, що потребує лікування (відстрочки від прийняття на військову службу, збір), то за поданням військового комісаріату місцеві органи охорони здоров'я направляють військовозобов'язаного на лікування до відповідного лікувального закладу. Після закінчення лікування військовозобов'язаний оглядається ВЛК військового комісаріату.

РОЗКЛАД

хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби

Додаток 2

до Положенняпро військово-лікарську експертизув Збройних Силах України

ПОЯСНЕННЯ

щодо застосування статей Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби.

Стаття 39.

Особи з підвищеним артеріальним тиском підлягають стаціонарному обстеженню у спеціалізованому лікувальному закладі. Стадія гіпертонічної хвороби встановлюється з урахуванням рівня АТ та наявності об'єктивних ознак ураження органів-мішеней. Експертний діагноз гіпертонічної хвороби формулюється з визначенням її стадії та характеру ураження органів-мішеней.

В ЦЬОМУ ПОЯСНЕННІ Є КЛІНІЧНІ ПОКАЗНИКИ ВАШОЇ ХВОРОБИ, КОТРІ ВКАЗУЮТЬ ДО ЯКОГО ПУНКТУ СТАТТІ ВОНИ ВІДНОСЯТЬСЯ - АЛЕ ЦЕ МОЖЕ ПРОАНАЛІЗУВАТИ ТІЛЬКИ ЛІКАР-ФАХІВЕЦЬ В СТАЦІОНАРНОМУ ЛІКУВАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ, ЗГІДНО ПО'ЯСНЕННЯ (ДОДАТОК 2) ДО СТАТТІ 39 РОЗКЛАДУ ХВОРОБ (ДОДАТОК 1).

ВАМ ПОТРІБНО ЗВЕРНУТИСЬ ДО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРА ІЗ ЗАЯВОЮ ПРО ОФОРМЛЕННЯ НА ВАШЕ ІМ'Я ПОДАННЯ ПРО ОБСТЕЖЕННЯ ВАС В ЛІКУВАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ.

НАЯВНІСТЬ ТАКОГО ПОДАННЯ НЕОБХІДНО ЗГІДНО П.3.12 НАКАЗУ МОУ #402, БО ВАШЕ ОБСТЕЖЕННЯ ПОВИННО ПРОВОДИТИСЯ В СТАЦІОНАРІ, ЗГІДНО ПОЯСНЕННЯ ДО СТАТТІ 39 (ДОДАТОК 2).

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Олег Шкляр
    Олег Шкляр
    Кропивницький
    2 роки

    Подскажите, пожалуйста как правильно написать заявление на продление срока обследования в связи с наличием очередей в больницах и обострением моей болезни. С теорией я ознакомился, спасибо. Мне нужен правильный образец заявления о продлении уже имеющегося доп. обследования. И образец заявления на новое обследование.

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram