Звільнення ЗСУ по сімейним обставинам

Доброго дня. Маю дівчину з якою планую одруження. У неї є дитина від попереднього шлюбу, яка має проблеми зі здоров`ям (будемо вести до лікаря для оформлення інвалідності або довідки ЛКК про потребу догляду). Батько з сім`єю не проживає і вони розлучені, але платить аліменти. Я проживаю з ними разом, але місце реєстрації у паспорті в мене окреме від них. Проте є довідкі ВПО де в нас адреса проживання однакова. Також є можливість зробити акт обстеження умов для підкріплення доказів проживання разом. Чи можу я звільнитись зі служби у зв`язку з вихованням дитини з інвалідністю (або яка потребує догляду за станом здоров`я)? Чи достатньо того що ми живемо разом і я її утримую і виховую, чи треба обов`язково удочерити дитину? Які потрібні документи додати до рапорту?

21.03.2023 16:08 580

Консультація виконавця

Богдан Пересада
Адвокат Київ
У сервісі: 2 роки
298 відгуків (297 +) (1 -)
Консультацій: 992
Топ 3 спеціалізації:
  • Військове право
  • Кредити банків
  • Цивільне право

Доброго вечора.

 

Одними із підстав для звільнення мобілізованих осіб із військової служби є:

у зв’язку з вихованням дитини з інвалідністю віком до 18 років;

у зв’язку з необхідністю здійснення постійного догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), що підтверджується відповідним медичним висновком медико-соціальної експертної комісії або лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Річ у тім, що у вказаних випадках мова йде про рідну дитину. Також, на мою думку, мова може йти мова про усиновлену дитину.

Для того щоб мати можливість звільнитись за відповідною підставою потрібно спершу удочерити доньку дружини та потім прикласти відповідні документи до рапорту на звільнення.

 

Бажаю Вам всього найкращого!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram