Отрамали акт за просрочений тахограф

Потрібна консультація з приводу тахографа, в нас партнерстке авто нової пошти 5т, якщо не помиляюсь можливо використання такого авто без Тахографа

19.04.2023 16:42 1134

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
147 відгуків (146 +) (1 -)
Консультацій: 733

Вітаю!

НОРМАТИВНА БАЗА:

  • Закон «Про автомобільний транспорт»;
  • Інструкція з використання контрольних пристроїв (тахографів) на автомобільному транспорті, затверджену Наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 24.06.2010 №385;
  • Положення про робочий час і час відпочинку водіїв, затверджену Наказом Міністерства транспорту та зв`язку України від 07.06.2010 №340

Діюче законодавство України передбачає обов’язкове встановлення тахографів на вантажні автомобілі повною масою більше 3,5 тон, які виконують національні або .

Автобуси, що використовуються для нерегулярних і регулярних спеціальних пасажирських перевезень, для регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 50 км, вантажні автомобілі з повною масою понад 3,5 тонн повинні бути обладнані діючими та повіреними тахографами.

А у випадку відсутності тахографа водій такого вантажного автомобіля повинен мати індивідуальну контрольну книжку.

За відсутність роздруківок обліку робочого часу, тахокарт, індивідуальної книжки водія чи протоколу перевірки та адаптації тахографа Укртрансбезпека застосовує штрафи у розмірі 17 000 грн на підставі абзацу 3 частини 1 статті 60 Закону «Про автомобільний транспорт».

Порядок застосування транспортного засобу тахографом передбачено законодавством лише для осіб, які надають послуги з перевезення вантажів та пасажирів.

ВИСНОВОК:

Вантажні автомобілі з повною масою понад 3,5 тонн повинні бути обладнані діючими та повіреними тахографами, а у випадку відсутності тахографа водій такого вантажного автомобіля повинен мати індивідуальну контрольну книжку.

Відповідно до п. 6.1 Положення № 340 автобуси, що використовуються для нерегулярних і регулярних спеціальних пасажирських перевезень, для регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 50 км, вантажні автомобілі з повною масою понад 3,5 тонн повинні бути обладнані діючими та повіреними тахографами. Водій, що керує ТЗ, який не обладнаний тахографом, веде індивідуальну контрольну книжку водія (додаток 3) (пункт 6.3 Положення).

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram