Як відновити загублений військовий квиток

Під час проходження комісії в призовному віці медичною комісією був визнаний обмежено придатним і строкову службу не проходив. В військоматі отримав свій військовий квиток. Вже після повномасштабного вторгнення квиток був загублений, як його краще відновити якщо зараз проживаю не за місцем реєстрації?

24.04.2023 15:02 633

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 737

Вітаю!

ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК МОЖНА У ТЦКСП (ВІЙСЬКОМАТ) ТІЛЬКИ ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ ТА ЗА МІСЦЕМ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ. 

ЯКЩО ВИ ТПО, ТО ВІЙСЬКОВИЙ КВИТОК МОЖНА ОТРИМАТИ У ТЦКСП (ВІЙСЬКОМАТ) ЗА МІСЦЕМ РЕЄСТРАЦІЇ, ЯК ТПО.

В ОБОХ ВИПАДКАХ ВІДНОВЛЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВОГО ДОКУМЕНТУ БУДЕ МОЖЛИВЕ ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКОЇ КОМІСІЇ. 

ОБМЕЖЕНО ПРИДАТНІ (ЯКЩО ВАМ ВЖЕ 27 РОКІВ, АБО БІЛЬШЕ) НЕ ЗВІЛЬНЯЮТЬСЯ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ. 

про військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу

6. Військовослужбовці (військовозобов'язані, резервісти) зобов'язані надійно зберігати військові квитки, стежити за своєчасним і точним внесенням до них змін та виконувати вимоги Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Повторно військовий квиток може бути видано військовослужбовцю (військовозобов'язаному, резервісту) за рішенням керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівника відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, заступника Голови Служби зовнішньої розвідки України, який відповідає за стан військового обліку), на підставі особистого рапорту (заяви) військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) у випадках:

непридатності військового квитка для дальшого користування; знищення військового квитка під час стихійного лиха; втрати або викрадення військового квитка;

зміни прізвища, імені та по батькові військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста).

Видача військового квитка у зв'язку зі зміною прізвища, імені та по батькові військовослужбовця (військовозобов'язаного, резервіста) здійснюється на підставі одержаного військовослужбовцем (військовозобов'язаним, резервістом) нового паспорта громадянина України.

(пункт 6 у редакції Указу Президента
 України від 28.06.2022 р. N 457/2022)

7. Про втрату військового квитка військовослужбовець зобов'язаний невідкладно повідомити безпосередньому командиру (начальнику) за місцем проходження військової служби, а військовозобов'язаний, резервіст - керівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки (керівнику відповідного підрозділу Центрального управління або регіонального органу Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України), в якому він перебуває на військовому обліку.

ххххххххх

Стаття 211 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрата їх з необережності

Умисне зіпсуття або недбале зберігання військовозобов'язаними і призовниками обліково-військових документів (військових квитків і посвідчень про приписку до призовних дільниць), яке спричинило їх втрату, -

тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення з числа передбачених частиною першою цієї статті або частиною першою статті 210 цього Кодексу, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, -

тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Що потрібно для відновлення військового квитка:

1. Заява/рапорт, у якій(-ому) зазначається про обставини втрати військового квитка та прохання про повторну його видачу.

2. Паспорт.

3. Матове фото 3х4 без куточка.

4. Пошкоджений документ або його залишки (за наявності).

5. Витяг з наказу про результати службового розслідування (якщо документ втрачено).

6. Довідка з відділу поліції, що була написана заява про втрату (якщо документ був викрадений).

Повторно військовий квиток може бути виданий лише за рішенням керівника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram