Могут ли меня призвать на службу в ряды ЗСУ по мобилизации? Мне 55 лет. В 18 лет у меня была травма компрессионный перелом позвоночника. Так же в 18 лет я был осуждён за грабеж по ст 186 УК

Мне 55 лет. В 18 лет у меня была травма компрессионный перелом позвоночника. Так же в 18 лет я был осуждён в СССР по ст 186 УК ( в то время в Украине 141.ч3. После отбытия наказания в военкомате я был снят с воинского учёта по одной из причин. ( Какой не помню, но статья в штампе не указана)В паспорте был поставлен штамп "невоеннообязаный" Военный билет на руки не выдавался по ненадобности в связи с снятием с учёта. На тот момент в 2002 году не было бланков. Позже он мне был не нужен. В данный момент у меня ай Ди паспорт. Штампа там нет. ( Есть копия старого паспорта, где есть штамп "невоеннообязанный"). Проживаю сейчас в другом городе. Документы по травме позвоночника есть и новые диагнозы - ( старая травма перелом позвоночника,нарушение дисков позвоночника, М42; остеохондроз позвоночника, сколиоз) , о судимости справки на руках нет. Хотя прошло более 20 лет . В армии не служил. У меня было три судимости в юности. Одна из них первая ещё в СССР в РФ. (1987-90гг); Две другие уже в Украине По статьям 185ч3 и 186,ч3. в 1991 и в 1998-2002 гг.,Освобождён по амнистии. Так же была статья за хранение наркотиков, употребление, так как постоянно болела спина из за травмы. Стоял на учёте ранее в наркодиспансере . На сегодня документов подтверждающих это нет. Могут ли меня призвать на службу с моей биографией, моими диагнозами и судимостями, которые погашены ? Нужно ли восстановить справки о судимостях для получения военного билета с снятием с учёта второй раз ? Или же моих диагнозов достаточно для подтверждения о не возможности прохождения службы и копий старого паспорта? Считаются ли мои судимости тяжёлыми и играет ли роль, что они погашены? Нужно ли самому идти в ТЦК для получения военного билета? В начале войны я ходил в ТЦК, мне сказали что я не нужен. Сегодня я уже не могу служить, по состоянию здоровья, веду нормальный образ жизни. Предприниматель. В случае мобилизации потеряю весь бизнес, магазин, так как нет доверенного лица, но это моё единственное средство для жизни и магазин в аренде. Без меня работать ничего не будет.. Я хочу свободно передвигаться без всяких конфликтов при встрече с ТЦК И СП. Как мне правильно поступить?

03.06.2023 07:10 1293

Консультація виконавця

Роксолана Вороніна
Юрист
У сервісі: 1 рік
11 відгуків (11 +) (0 -)
Консультацій: 23

Доброго вечора. 

Чи можуть призвати на службу з вашою біографією, діагнозами і судимостями? Чи є ваші судимості тяжкими і чи грає роль те, що вони погашені?

Стосовно судимості.

П 6 ч 6 ст 37 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» виключенню з військового обліку у ТЦК підлягають особи, які були раніше засуджені до позбавлення волі за вчинення ТЯЖКОГО або ОСОБЛИВО ТЯЖКОГО ЗЛОЧИНУ.

За цих умов не має значення чи судимість погашена, знята чи ні.

Ви виключені з військового обліку й відповідно НЕ підлягаєте мобілізації (невійськовозобов*язані). Стосовно того чи є ваші судимості тяжкими або особливо тяжкими, зазначаю:

1. Прикінцевими та перехідними положеннями ККУ ст 18 р 2 визначено, що при вирішенні питання про віднесення злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України 1960 року, які були вчинені до набрання чинності цим Кодексом, до злочинів невеликої тяжкості, середньої тяжкості, тяжких або особливо тяжких слід керуватися статтею 12 цього Кодексу;

2.  ст 12 ККУ визначає, що:

- нетяжким злочином є передбачене діяння, за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк не більше п’яти років;

- тяжким злочином є діяння, за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі не більше двадцяти п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк не більше десяти років;

- особливо тяжким злочином є діяння, за вчинення якого передбачене основне покарання у виді штрафу в розмірі понад двадцять п’ять тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, позбавлення волі на строк понад десять років або довічного позбавлення волі.

3. Покарання за ст ст 185 ч 3 і 186 ч 3 є позбавлення волі понад 5 років. Тобто злочини є тяжкими. Що також підтверджує факт того, що вас у 2002 році зняли з військового обліку.

Звільнення за станом здоров*я.

ст 64 Положення про ВЛК (402) вказано хвороби хребта в.т.ч. М42 й інші вами перелічені, окрім перелому хребта, які в залежності від рівня порушення функцій організму за рішенням ВЛК може бути вас визначено:

- придатним, якщо наявні об'єктивні дані без порушень функцій;

- обмежено придатним, якщо наявні помірні чи незначні порушення функцій;

- непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, якщо наявні значні порушення функцій.

У ст 76 вищезгаданого Положення йдеться про травми хребта (в т.ч. перелом хребта) в залежності від рівня порушення функцій організму за рішенням ВЛК може бути вас визначено придатним, обмежено придатним чи непридатним аналогічно прписаному мною вище (за ст 64, зазначу ще раз):

- придатним, якщо наявні об'єктивні дані без порушень функцій;

- обмежено придатним, якщо наявні помірні чи незначні порушення функцій;

- непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, якщо наявні значні порушення функцій.

Чи потрібно самому йти в ТЦК для отримання воєнного квитка? Як правильно поступити?

Якщо ви хочете вільно пересуватися, без конфліктів при зусрічі з ТЦК, то рекомендую звернутися до військкомату за місцем вашого проживання (перебування) й отримати військовий квиток з відміткою про виключення з військового обліку, зазначені документи ви зможете отримати у зв'язку з наявністю судимості за тяжкі злочини та виключення з військового обліку.

Раджу зробити наступним чином:

1. Зібрати необхідні документи та звернутись до ТЦК письмово надіславши документи цінним листом з описом вкладенням.

2. Ймовірно ТЦК розглянуть документи та скажуть вам особисто прибути для отримання військового квитка з вищезгаданою відміткою - тоді варто з*явитись до них.

3. Перевага, що ви будете мати Опис та накладну, які будуть підтверджувати, що ви з таким питанням звертались до ТЦК.

Сподіваюсь відповіла на задані вами питання. Буду вдячна за відгук.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram