КВЕД діяльності

Підібрати квед для діяльності баєра
Доброго дня! Допоможіть, будь ласка, підібрати кведи для діяльності баєра? Діяльність здійснюється в інстаграм. Клієнт обірає річ на закордонному сайті (наприклад, Зара Іспанія) скидує мені кошти за річ, а я цю річ викупаю на закордонному сайті і доставляю в Україну. Клієнт потім ще оплачує доставку з Іспанії в Украіну.
Планую відкривати фоп 2ї групи. Без РРО. Оплата з картки фізичної особи на iban. Що необхідно писати в призначені платежу?
І чи має бути якийсь документ з прав та обов`язків? Або ще щось, що я упустила.
Дякую!

Схоже, що у вас вже було схоже питання

ВИДИ ДІЯЛЬНОСТІ

КВЕД діяльності (#46588)

21.06.2023 00:41 852

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

     Вітаю!

     Для початку потрібно відмітити, що Ваша діяльність поки що не повністю врегульована та не зовсім підпадає під прямі спеціально розроблені для неї норми діючого законодавства України, а тому будемо керуватися загальними та максимально наближеними нормами. Перш за все тому, що Інстаграм є соціальною мережею, а не сайтом інтернет-магазину в класичному розумінні, а по-друге, ви здійснюєте не продаж власних товарів, а посередництво в торгівлі, що не зовсім підпадає під Правила продажу товарів на замовлення та поза торговельними або офісними приміщеннями, які наразі діють. А тепер - відповіді:

     Рекомендую Вам обрати наступні КВЕДи:

47.91    http://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/47/KVED10_47_91.html

47.99     http://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/47/KVED10_47_99.html

46.19     http://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/46/KVED10_46_19.html

53.20     http://kved.ukrstat.gov.ua/KVED2010/53/KVED10_53_20.html

     Перші три стосуються торгівлі та посередництва у торгівлі, а останній - для того, щоб Вам податкова не "пришила" діяльність без КВЕДу при отриманні компенсації плати за доставку. І хоча він є "частково забороненим" для єдинників (послуги пошти є забороненими, а крур'єрська діяльність не є забороненою), але його все ж таки бажано додати, в залежності від способу додавання, може знадобитись відмітка "окрім пошти", а може така приписка "окрім пошти" й не знадобитись, головне, що Ви послуг пошти не надаватимете, а лише отримуватимете окремо компенсацію витрат на доставку.

     ФОП 2ї групи; Без РРО; Оплата з картки фізичної особи на iban - цілком підходять.

     Що необхідно писати в призначені платежу?

    Тут Вам потрібно таки ознайомитись із Правилами продажу товарів на замовлення та поза торговельними або офісними приміщеннями (Правила) - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1181-07 і дуже бажано іх максимально виконати, з урахуванням Вашої специфіки діяльності, наприклад, у якості Продавця зазначити справжнього продавця товару, а себе зазначити у якості Комісіонера, та т. ін. Зважаючи на те, що повноцінний багатосторінковий Договір навряд читатимуть, раджу Вам розробити в Екселі три документи: Замовлення, яке містить всі суттєві умови договору, це і буде Ваш документ про права та обов'язки  (див. Правила), Рахунок на оплату замовлення з припискою про те, що сплачуючи цей рахунок, Клієнт підтверджує власну згоду з усіма зазначеними у Замовленні № ___ від ____ умовами, та Рахунок на оплату за доставку Замовлення. Таким чином, коли Ви надсилатимете клієнту Замовлення та Рахунок на сплату замовлення, він зазначатиме у призначенні платежу "Оплата Замовлення № ___ від ___", а коли Ви відправите рахунок за доставку, то він зазначатиме "За доставку Замовлення № ___ від ___".

     Здається, нічого не упустили, але, якщо потрібні уточнення, то Вайбер/Телеграм +380674804561

     З повагою, Ігор Бутник.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram