Стоит ли обжаловать решение ВЛК; Обмежена придатність.

Я ранее не служил, военную кафедру не заканчивал, в 2008 г. получил "белый билет" по статье 22в.
Не так давно прошёл ВЛК, после которой получил повестку на отправку на начало августа. С большим трудом спустя время получил копию Довідки Додатка 4 о выводе ВЛК, где сказано что на підставі статті 39б графи II придатний до військової служби.
В связи с этим есть 3 вопроса:
1) В Наказе №402 указано, что статья 39 б: "Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально" - варианта придатний нет вообще, а меня признали полностью придатним до військової служби (без ограничений по здоровью как я понимаю). Это верно/законно?
2) В Пункте 3.8 глави 3 раздела II наказа №402 {с доповненням від 07.07.2015} сказано, что Після закінчення медичного обстеження під час мобілізації ВЛК виносить щодо військовозобов’язаного одну із таких постанов:
"Придатний до військової служби"; "Тимчасово непридатний до військової служби"; "Непридатний до військової служби з виключенням з військового обліку" и здесь уже нет пункта обмежено придатний! Т.е. решение ВЛК о признании пригодным к службе со статьёй 39б правомерно?
3) Есть ли смысл обжаловать это решение в Обл. ВЛК или ЦВЛК имея на руках копию Довідки Додатка 4, медицинских заключений, подтверждающих получении статьи 39б, а главное с учётом написанного в Пункте 3.8 глави 3 раздела II наказа №402 {с доповненням від 07.07.2015}?
20.07.2023 20:54 594

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
744 відгука (743 +) (1 -)
Консультацій: 1881
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Здравствуйте.

1) Если Вам действительно установили статью 39-б, то в соответствии с Расписанием болезней это означает "Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально". Ни о какой полной пригодности речь вообще не идет и не может идти. Это не верно и не законно. Нужно обжаловать в ЦВЛК.

2) Не совсем так. Вы прочитали не тот пункт. В соответствии с пунктом 20.4. "Положення про військово-лікарську експертизу", За статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку непридатності до військової служби або обмежену придатність осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає одну з таких постанов:
- "непридатний до військової служби в мирний час, обмежено придатний у воєнний час";
- "обмежено придатний до військової служби".

То есть в любом их 2-х случаев, с учетом военного времени должны вписать "обмежено придатний"

3) Есть смысл обжаловать это решение. Порядок обжалования постановлений  ВЛК:

-- Постанова ВЛК регіонів може бути оскаржена у ЦВЛК або у судовому порядку (підпункт 2.4.10 пункту 2.4 глави 2 розділу I Положення про військово-лікарську експертизу);
-- Постанови ЦВЛК можуть бути оскаржені в судовому порядку (п.п. 2.3.5 п. 2.3 глави 2 розділу І Положення). Центральна ВЛК (01133, м. Київ, вул. Госпітальна, 16);
-- Постанови ВЛК районного (міського) військового комісаріату переглядаються ВЛК областей, міста Києва;
-- Переглядати або скасовувати постанови підпорядкованих ВЛК мають право ВЛК регіонів (постанову про придатність до військової служби колишніх військовослужбовців на період їх фактичного звільнення зі Збройних Сил України має право переглядати тільки ЦВЛК);
-- Постанови будь-яких ВЛК можуть переглядатися ЦВЛК. Постанову про придатність до військової служби колишніх військовослужбовців на період їх фактичного звільнення зі Збройних Сил України має право приймати або переглядати тільки ЦВЛК

Для пересмотра решения необходимо подать в ВЛК высшего уровня или ЦВЛК заяву про перегляд обжалуемого постановления ВЛК низшего уровня и добавить к заявлению все имеющиеся документы, выданные ВЛК, решение которой пересматривается. Также в заявлении нужно указать четкие причины инициирования пересмотра.

.

Если что-то непонятно - пишите мне на почту ddmitr@ukr.net

С уважением, Дмитрий Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram