Первинна Повістка під час захису ктн дисертаціі

Працюю в науковій установі НАНУ, на виборній науковій посаді головного конструктора відділу проходив наукову атистацію, закінчив аспірантуру, вийшов на захист кандидатської дисертації, є опубліковане повідомлення МОН про захист, назначения дата 12.09.2023 розіслані автореферати до бібліотек. Але до установи принесено повістей на 22.08... які є варіанти та перспективи?
11.08.2023 17:04 416

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
146 відгуків (146 +) (0 -)
Консультацій: 742

Вітаю!

ЗАКОН УКРАЇНИ 

Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12/conv#Text

Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

здобувачі професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;

наукові і науково-педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, за умови що вони працюють відповідно у закладах вищої чи фахової передвищої освіти, наукових установах та організаціях, закладах професійної (професійно-технічної) чи загальної середньої освіти за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки;

ххххххххх

Науковий працівник

вчений, який має вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, відповідно до трудового договору (контракту) професійно провадить наукову, науково-технічну, науково-організаційну, науково-педагогічну діяльність та має відповідну кваліфікацію незалежно від наявності наукового ступеня або вченого звання, підтверджену результатами атестації у випадках, визначених законодавством.

Посади наукових працівників

...

9) головний конструктор, головний інженер, головний технолог з основного напряму діяльності наукової установи, організації, закладу та їх заступники;

(ВР України, Закон "Про наукову і науково-технічну діяльність" від 26.11.2015 N 848-VIII)

ххххххххх

ЗАКОН УКРАЇНИ 

Про вищу освіту

РОЗДІЛ І

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 

Стаття 1. Основні терміни та їх визначення

1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

11) здобувачі вищої освіти - особи, які навчаються у закладі вищої освіти на певному рівні вищої освіти з метою здобуття відповідного ступеня і кваліфікації;

РОЗДІЛ ІІ.

РІВНІ, СТУПЕНІ ТА КВАЛІФІКАЦІЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ

Стаття 5. Рівні та ступені вищої освіти

третій (освітньо-науковий/освітньо-творчий) рівень.

2. Здобуття вищої освіти на кожному рівні вищої освіти передбачає успішне виконання особою освітньої програми, що є підставою для присудження відповідного ступеня вищої освіти:

4) доктор філософії/доктор мистецтва;

6. Доктор філософії - це освітній і водночас науковий ступінь, що здобувається на третьому рівні вищої освіти на основі ступеня магістра. Ступінь доктора філософії присуджується разовою спеціалізованою вченою радою закладу вищої освіти або наукової установи за результатами успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньо-наукової програми та публічного захисту дисертації у разовій спеціалізованій вченій раді.

Особа має право здобувати ступінь доктора філософії під час навчання в аспірантурі (ад’юнктурі). Особи, які професійно здійснюють наукову, науково-технічну або науково-педагогічну діяльність за основним місцем роботи, мають право здобувати ступінь доктора філософії поза аспірантурою, зокрема під час перебування у творчій відпустці, за умови успішного виконання відповідної освітньо-наукової програми та публічного захисту дисертації у разовій спеціалізованій вченій раді.

Наукові установи можуть здійснювати підготовку докторів філософії за власною освітньо-науковою програмою згідно з отриманою ліцензією на відповідну освітню діяльність або за освітньо-науковою програмою, окремі елементи якої забезпечуються іншими науковими установами та/або закладами вищої освіти.

ЯК БАЧИМО, ПУБЛІЧНИЙ ЗАХИСТ ДИСЕРТАЦІЇ НА ЗДОБУТТЯ СТУПЕНЯ ДОКТОРА ФІЛОСОФІЇ, ЦЕ ЗАВЕРШЕННЯ ТРЕТЬОГО РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ. ТОМУ ВИ МАЄТЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ. 

АЛЕ В ЗАКОНІ ПРО МОБІЛІЗАЦІЮ ЦЕЙ ЕТАП, МІЖ ЗАКІНЧЕННЯМ АСПІРАНТУРИ ТА ПУБЛІЧНИМ ЗАХИСТОМ ДИСЕРТАЦІЇ, НЕ ПРОПИСАНИЙ (ПРОГАЛИНА В ЗАКОНОДАВСТВІ). ТОМУ В ЗАЯВІ ДО ТЦКСП (ВІЙСЬКОМАТ) ПРО НАДАННЯ ВАМ ВІДСТРОЧКИ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ НЕОБХІДНО АРГУМЕНТОВАНО ДОВЕСТИ ВАШЕ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ. ДО ЗАЯВИ ДОДАЙТЕ ДОКУМЕНТИ, КОТРІ ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ФАКТ ТА ДАТУ ЗАХИСТУ.

ВІДСТРОЧКА ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ НАДАЄТЬСЯ ПІСЛЯ ПРОХОДЖЕННЯ ВІЙСЬКОВО-ЛІКАРСЬКОЇ КОМІСІЇ. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram