Звільнення від призову на військову службу у зв'язку із смертю родича-військовослужбовця

Які документи потрібно подати і куди для відстрочки (звільнення) від призову на військову службу під час мобілізації у зв`язку із смертю близького родича-військовослужбовця?
17.08.2023 16:40 489

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 10 місяців
54 відгука (54 +) (0 -)
Консультацій: 156
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

На даний час це свіжі зміни у законодавстві, поки конкретного переліку документів не визначено. 

За практикою, у разі звільнення військовослужбовця за цією ж підставою, військові частини просять надати їм повний перелік документів, починаючи від наказу про зарахування у списки військової частини, наказу про виключення зі списків частини, висновки службового розслідування за фактом загибелі військовослужбовця, сповіщення ТЦК про смерть та інші документи.

Враховуючи, що на даний час встановленого переліку документів немає, то має бути достатнім повідомлення компетентного органу (ТЦК або МОУ), в якому міститься інформація про загибель військовослужбовця, його П.І.Б., рік народження та інші відомості, за якими його можна ідентифікувати.

Документи подаються до ТЦК та СП за місцем Вашого знаходження та перебування на обліку.

До вказаних документів також надаються документи на підтвердження того, що загиблий військовослужбовець є близьким родичем. 

У разі, якщо заява про надання відстрочки надсилається поштою до ТЦК та СП, то додані документи мають бути посвідчені нотаріально. Якщо подаєте документи особисто - треба мати їх оригінали при собі.

У разі виникнення додаткових запитань - прошу звертатить t.me/romparts ,  також надаємо допомогу в отриманні підтверджуючого документу про відстрочку (дуже часто ТЦК взагалі не надають підтвердження того, що Ви маєте відстрочку від призову).

Буду вдячна за відгук! Гарного Вам дня!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram