Чи вважається обмежено придатними чи непридатним?

Діагноз то обстеженнях : 1) складний короткозорий астигматизм 2.25 діоптрії з найбільшою короткозорість 7 діоптрії правого ока та 1.5 діоптрії з найб.короткозорістю 5.25 діоптрії лівого ока;2) І83.1 Варикозне розширення вен нижніх кінцівок із запаленням.Варикозна хвороба правої нижньої кінцівки ХВН ІІ ускладнене хронічним тромбофлебітом. Окреме питання також : загублена повістка видана ВЛК по дообстеження, як бути в такому випадку?

18.08.2023 11:11 514

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 9 місяців
53 відгука (53 +) (0 -)
Консультацій: 151
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня!

Пункт "а" статті 30 Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України, яка затверджена наказом Міністра оборони України від 14.08.2008  № 402:

короткозорість або далекозорість будьякого ока в одному із меридіанів більше 12,0 дптр або астигматизм будь якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 6,0 дптр - непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку.

У підпунктах вказаної статті передбачено також  астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 3,0 дптр і до 6,0 дптр (пункт "в"),  астигматизм будь-якого виду з різницею рефракції у двох головних меридіанах більше 2,0 дптр і до 3,0 дптр (пункт "г").

Таким чином, потребує уточнення у лікуючого лікаря чи є поставленим ним діагноз астигматизм таким, що має різницю рефракції у двої головних меридіанах більше 6,0 дптр. Це також можемо зробити і ми при контакті після цієї консультації. 

Щодо варикозної хвороби. Це стаття 42 Розкладу хвороб. Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально, а у випадку значних порушеннь кровообігу та функцій - непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку (пункт "а" вказаної статті).

Тобто, важливо розуміти характер порушення кровообігу та функцій організму внаслідок наявної хвороби. Це визначає військово-лікарська комісія.

Враховуйте, що при проходженні ВЛК всі дослідження стану здоров'я військовозобов'язаного робляться штатними лікарями (або тими, які входять у комісію). При цьому Ви маєте можливість звертати увагу лікарів на попередні обствеження, які у Вас є на руках (треба мати оригінал).

Для уточнення питань прошу звертатись у телеграм t.me/romparts

Буду вдячна за відгук ! Гарного Вам дня !

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram