Доброго ранку! Підкажіть будь ласка, на 1000 грн ті що до 24 серпня , як написати правильно заяву у частину по безвісти зниклому чоловіку

Доброго ранку! Підкажіть будь ласка, на 1000 грн ті що до 24 серпня , як написати правильно заяву у частину по безвісти зниклому чоловіку

29.08.2023 10:31 385

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 9 місяців
52 відгука (52 +) (0 -)
Консультацій: 144
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго дня.

Відповідно до норм чинного законодавства:

Особа, зникла безвісти - фізична особа, стосовно якої немає відомостей про її місцеперебування на момент подання заявником заяви про її розшук.

Особа, зникла безвісти за особливих обставин - особа, зникла безвісти у зв'язку із збройним конфліктом, воєнними діями, тимчасовою окупацією частини території України, надзвичайними ситуаціями природного чи техногенного характеру.

У свою чергу, одноразова грошова виплата до 23 серпня 2023 року передбачена: 

1) особам з інвалідністю внаслідок війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи — 3 100 гривень;

II групи — 2 900 гривень;

III групи — 2 700 гривень;

2) учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їх батьків,1 000 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, 3 100 гривень;

4) членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, а також дружинам (чоловікам) померлих осіб з інвалідністю внаслідок війни, які не одружилися вдруге, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге,650 гривень;

5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, яких було насильно вивезено на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога ,450 гривень.

Таким чином, виплата для членів сімей безвісті зниклого захисника не передбачена.

Однак у разі якщо військова частина не проти варіанту того, що за військовослужбовця Ви самі подасте таку заяву, то вона пишеться в довільній формі. Зверху у правому кутку пишеться командиру військової частини. Потім вказується нижче посада, прізвище ім'я по батькові військовослужбовця.

По тексту вказуєте: прошу виплатити мені одноразову грошову допомогу до 23 серпня 2023 року на рахунок який додається.

До заяви додаєте убд, довідку з банку з номерлм рахунку для перерахування коштів, ідентифікаційний код військовослужбовця.

Зверніть увагу що вимоги до певних документів у кожній військовій частині можуть відрізнятись.

У разі виникнення додаткових питань прошу звертатись у Telegram t.me/romparts

Буду вдячна за відгук! Гарного Вам дня!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram