Чи можуть визнати обмежено придатним .Висновок Мрт додаю

Дегаративно-дестрофічних змін хребта (явище остеохондрозу) .Протрузія міжхребцевих дисків L3-L4,L4-L5.Грижа м/ж диску L5-S1 із компресією дурального простору,утворення стенозу спинномозкового каналу та з помірним звуженням міжхребцевих отворів.Сподилоартпоз.Інтракорпоральні грижі(Шморля)Th-12-L1, L1-L2, L2-L3 хребців.Лівостороній сколіоз.Помірно виражений.

21.10.2023 13:30 586

Консультація виконавця

Неля Романенко
Юрист
У сервісі: 9 місяців
53 відгука (53 +) (0 -)
Консультацій: 147
Топ 3 спеціалізації:
  • Кримінальне право
  • Військове право
  • Розлучення подружжя

Доброго вечора.

В цілому висновок лікарів ВЛК буде залежати від рівню порушення функцій організму (без порушень, помірні та ін.).  Попередньо, за Вашим висновком (діагнозом) навіть помірних порушень функцій організму не вбачається. 

Однак, на Ваші діагнози (хвороби) буде звертати увагу також невропатолог, від висновків якого залежить встановлення ступеню порушення функцій організму (тобто, яким чином наявні захворювання впливають в цілому на функції організму). 

Відповідно до п.20.4 Розладу хвороб у воєнний час за статтями (пунктами статей) Розкладу хвороб, що передбачають індивідуальну оцінку придатності або обмежену придатність до військової служби осіб, які пройшли медичний огляд за графами II, III, ВЛК приймає постанову "придатний до військової служби".

Вказане положення Розладу хвороб було нещодавно змінено і значно посилило вимоги до стану "придатний". 

До Ваших діагнозів відноситься стаття 64  Розладу хвороб (посилання на повне положення - https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1109-08#Text ) .

Як вже зазначалось, у вказаній статті йде здебільшого прив'язка до ступеню порушення функцій організму. По суті, це визначається лікарями ВЛК. 

Можемо спробувати розглянути наявність або відсутність інших підстав за Законом, контактуйте телеграм @romparts

Будемо вдячні за відгук на даному сайті! У

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram