Переведення в ДШВ

Доброго дня, готовий заплатити за попередню консультацію!

Я діючий військовослужбовець, доброволець ТРО КИЄВА шевченківського району з 24 лютого 2022 року. Мене переводять з тероборони у ДШВ без моєї згоди.
   Я проходив перше влк місяць тому в тро, придатний (маю лише хронічний панкреатит та холіцестит та підвишений цукор, повязані з проходженням служби, крім того потребую операції на ліву руку там перелом і пластина не титанові, потрібно знімати, пройшов рік після перелому). Влк не було повязане з переведенням, а планове.
   За майже 2 роки служби мав лише одну відпустку на 10 днів на початку 2023, нам говорили, що ми маємо 30 днів усього, обіцяли відпустки, але так і не надавали більше.
   Я маю статус УБД. Був під Соледаром більше пів року на передньому краї з березня по вересень 2023. Старший солдат, стрілець.
   Вважаю, що моє переведення повязане з прихованим конфліктом з поточним ротним, по причині, що я переводився від нього в роту звязку у звязку з погіршенням здоровя (а він відкрито виступав проти) . При вимозі ЗСУ надати бійців ТРО в ДШВ - 25 чоловік з усього батальону, мене без мого відома включили в список більше тиженя тому (в цей час я неофіційно перебував в роті звязку, йшов процес переведення туди, тому нічого не знав), а повідомили про те, що я в списку лише вчора ввечері і в понеділок зранку я маю відбути в нову частину.
   Мені 34 роки, не ождружений, дітей не маю. Із близької родини у мене тільки мати 67 років (хворіє), рідна сестра інвалід 1 групи (розумова відсталість та  епілепсія, потребує догляду), також дві бабці по 90 років, близьких родичів на території України більше 20 років немає. Освіта вища, ФОП.
   Я відчуваю, що не маю відповідної фізичної підготовки і форми, маю моральне виснаження, зневіру в ефективність штурмового командуванн (бачив їх роботу багато разів), погіршення здоровя та не бажаю проводити службу надалі в будь яких штурмових військах, а враховуючи який мені "подарунок" зробило командування, з яким раніше не мав конфлікту, не маю бажання проводити надалі службу в ЗСУ. Прошу проконсультувати за такими питаннями:
- як відмінити чи відстрочити переведення?
або
- як мені максимально в короткий срок отримати необхідну операцію на руку?
- як мені в максимально короткий строк отримати законну відпустку?
- як я можу звільнитися з ЗСУ враховуючи вищевказане?

Прошу проконсультувати мене так, щоб я розумів, як мені діяти враховуючи вищевказане. Якщо ви можете надати мені повний юридичний супровід в якості консультантів чи адвокатів, готовий розглянути вашу пропозицію.
Завжди на звязку! 380988776833, телеграм, вайбер.
Дякую!

18.11.2023 17:42 551

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
739 відгуків (738 +) (1 -)
Консультацій: 1869
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Щодо зняття пластини (операція) на руці:

У відповідності до Розкладу хвороб Наказу № 402, стаття 81: передбачає стани після перенесених гострих травм, поранень, отруєнь та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин громадянами та військовослужбовцями, які лікувалися консервативними або хірургічними методами.

Після переломів дрібних кісток, кісточок, поперечного або остистого відростка хребця, видалення металевих та інших конструкцій щодо військовослужбовців виноситься постанова про потребу у відпустці для лікування після поранення (контузії, травми або каліцтва) або у звільненні від виконання обов’язків військової служби, а щодо громадян, які приймаються на військову службу за контрактом, виноситься постанова «тимчасово непридатні» (призовникам надається відстрочка від призову).

Вам необхідно видалити металеву конструкцію з руки, отже спочатку пишемо рапорт для направлення на операцію з видалення пластини, а після проведення операції вам повинні надати відпустку на після операційний період.

Зразок рапорту скину в телеграм. По всіх інших питаннях - так само, завтра в Телеграм - скину туди зразки рапортів та алгоритм дій для можливого звільнення зі служби.

Якщо подобається, тисни кнопку
  • Юрій
    Юрій
    3 роки
    Консультацiя № 51304
    Переведення в ДШВ

    Дякую, якісна та вичерпна косультація!

Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram