Довідка 5ОК

Вітаю

Банк заблокував рахунок ФОПа та витребує  документи на підтвердження походження коштів.  На їхні вимоги надали договори з клієнтами, виписку з ЄДРПОУ, витяг з реєстру платників єдиного податку. Пройшов тиждень, банк вимагає довідку ОК-5. Довідку надали, починаючи з 2014 року, за всі періоди.  Але банк вимагає цю  довідку за 2023 рік. Але вона автоматично формується, як я можу вибрати рік?

Допоможіть будь ласка. Дякую

23.11.2023 17:46 217

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1901
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий вечір.

Так, зустрічалися вже з такими вимогами банків. Ваша довідка (без відомостей за 2023 року) є коректною та відображає повну інформацію про спату єдиного внеску Вашим ФОП.  

Ви маєте їм надати письмові пояснення в яких зазначити про те, що : Довідка ОК-5 містить сформовані індивідуальні відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб, зокрема про сплачені страхові внески. Довідка не підтверджує походження коштів, це не є первинним  бухгалтерським документом, вона лише підтверджує сплату ФОПом страхових внесків за весь період такої сплати. Проте, відомості з реєстру застрахованих осіб за 2023рік будуть відображатися лише після подання ФОПом  щорічної податкової декларації з єдиного податку (для ФОП ІІІ групи за IV квартал), у складі якої  подаються відомості  про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за звітний рік. Декларація платника єдиного податку (ІІІ групи) за IV квартал 2023 року  подається з 01.01.2024р. по 09.02.2024р. Тобто, відомості про сплачені зобов'язання з єдиного внеску будуть відобрадатися лише після подання декларації платника єдиного податку, тобто, не раніше 01.01.2024р. А отже, довідка ОК-5 буде відображати відомості про спату єдиного внеску за 2023 рік лише в 2024 році.

Такі пояснення банк приймає до уваги, подавайте та якщо по всім іншим вимогам Ви вже надали документи та пояснення, банк має розблокувати Ваш рахунок.

У разі виникнення додаткових питань або уточнень, звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram