Грошове забезпечення під час лікування

Добрий день. Підкажіть будьласка, якщо на влк написали так- отримана під час проходження військової служби, то військовослужбовцю будуть 2 місяця платити премію, зараз він в відпустці по реабілітації на 30 діб. Дякую

29.12.2023 17:05 190

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
147 відгуків (146 +) (1 -)
Консультацій: 736

Вітаю!

НАЖАЛЬ, ПІД ЧАС ВІДПУСТКИ ПО ЗАХВОРЮВАННЮ ДОДАТКОВА ВИНАГОРОДА НЕ СПЛАЧУЄТЬСЯ.

АЛЕ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ МАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ В РОЗМІРІ МІСЯЧНОГО ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ. 

На період дії воєнного стану військовослужбовцям додаткова винагорода сплачується згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану».

виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам


1. Цей Порядок визначає механізм та умови виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту України та деяким іншим особам.

2. Грошове забезпечення включає:

щомісячні основні види грошового забезпечення;

щомісячні додаткові види грошового забезпечення;

одноразові додаткові види грошового забезпечення.

До щомісячних основних видів грошового забезпечення належать:

посадовий оклад;

оклад за військовим званням;

надбавка за вислугу років.

До щомісячних додаткових видів грошового забезпечення належать:

підвищення посадового окладу;

надбавки;

доплати;

винагорода військовослужбовцям, які обіймають посади, пов'язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту;

премія.

До одноразових додаткових видів грошового забезпечення належать:

винагороди (крім винагороди військовослужбовцям, які обіймають посади, пов'язані з безпосереднім виконанням завдань із забезпечення кібербезпеки та кіберзахисту), а також додаткова винагорода на період дії воєнного стану;

допомоги.

9.

Грошове забезпечення за останніми займаними посадами виплачується за період звільнення від виконання службових обов’язків у зв’язку з хворобою та перебуванням на лікуванні в лікарняних закладах та у відпустці для лікування у зв’язку з хворобою (відпустці за станом здоров’я) (далі - відпустка для лікування у зв’язку з хворобою), але не більше чотирьох місяців із дня вибуття з військової частини (крім випадків, передбачених чинним законодавством України, більш тривалих строків перебування на лікуванні).

XXIII. Виплата грошової допомоги для оздоровлення

1. Військовослужбовцям, крім військовослужбовців строкової військової служби, які набули (набувають) право на отримання щорічної основної (канікулярної) відпустки, один раз на рік виплачується грошова допомога для оздоровлення в розмірі місячного грошового забезпечення.

2. Грошова допомога для оздоровлення надається військовослужбовцям у разі вибуття їх у щорічну основну відпустку повної тривалості, або у другу частину щорічної основної відпустки (у тому числі в дозволених випадках за невикористану відпустку за минулі роки), або без вибуття у відпустку (за їх рапортом протягом поточного року) на підставі наказу командира військової частини, а командиру (начальнику) - на підставі наказу вищого командира (начальника) із зазначенням у ньому суми грошової допомоги.

XXXIV. Особливості виплати додаткової винагороди на період дії воєнного стану

2. На період дії воєнного стану військовослужбовцям додаткова винагорода згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 року № 168 «Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану» виплачується в таких розмірах...

ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЮ НЕОБХІДНО НАПИСАТИ РАПОРТ НА ОТРИМАННЯ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ НА ОЗДОРОВЛЕННЯ. 

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram