Повертається квитанція №2 з подачі річної декларації

Добрий день! Вчетверте подаю річну декларацію за 2023рік, проте мені повертається друга квитанція з кодом помилки 01 "У Додатку 1 в розділі "Визначення зобов`язань із сплати єдиного внеску" неправомірно заповнені рядки.
ЄП я в 2023році платила, ЄСВ я не платила, перебуваю на спрощеній системі оподаткування. Працюю на 0,5 ставки в лікарні. Можливо із за моєї роботи в лікарні мені потрібно якось інакше подавати декларацію (в додатку я кругом ставила 0, а там де відсотки ставила 22. В декларацію не вписувала свою заробітню плату з лікарні)?

22.01.2024 13:28 232

Консультація виконавця

Ігор Бутник (ПП АФ "НІКО")
Аудитор
У сервісі: 5 років
59 відгуків (59 +) (0 -)
Консультацій: 213
Топ 3 спеціалізації:
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право
  • Корпоративне право

Вітаю!

Ваша зарплата на роботі тут не має значення. Відповідно до п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» тимчасово, з 01 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, фізичні особи особи – підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування (крім електронних резидентів (e-резидентів), особи, які провадять незалежну професійну діяльність, члени фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, мають право не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. При цьому положення абзацу другого п. 2 частини першої ст. 7 Закону № 2464 щодо таких періодів для таких осіб не застосовується. При цьому такими особами розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого цього пункту єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Враховуючи зазначене, такі платники мають право не подавати розрахунок єдиного внеску у складі податкової декларації за період, в якому відповідно до абзацу першого п. 9 прим. 19 розд. VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 2464 єдиний внесок не нараховувався, не обчислювався та не сплачувався.

Тож, оскільки Ви скористалися правом не сплачувати ЄСВ, пропоную Вам подати декларацію ФОП БЕЗ відповідного додатку. Також, будь ласка, простежте, щоб у декларації НЕ БУЛО ПРОСТАВЛЕНО відміток про наявність будь-яких додатків.

З повагою, Ігор Бутник.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram