що робити якщо щось піде не по закону після уточнення військово-облікових даних та проходження влк

Добрий день, дякую за відповідь 15.01.2024, щодо відстрочки для вчених. Я маю відвідати Голосіїіський військкомат 31-01, ... Для уточнення військово-облікових даних та проходження військово-лікарської комісії... Питання - якщо щось піде не за шляхом закону, що робити. Як захиститись, якщо наприклад мою заяву про відстрочку не приймуть, можливо після проходження комісії видадуть повістку, затримають, чи може відберуть телефон та ін.

29.01.2024 16:57 368

Консультація виконавця

Дмитро Дончак
Юрист
У сервісі: 4 роки
734 відгука (733 +) (1 -)
Консультацій: 1857
Топ 3 спеціалізації:
  • Діяльність фізичної особи підприємця
  • Військове право
  • Кредити банків

Вітаю!

Саме в вашій ситуації я не вважаю що діло може дійти до вручення в приміщенні ТЦК повістки на відправку. Але на всякий випадок поясню як діяти в такій ситуації.

Перш за все, недоцільно відмовлятися від вручення повістки та від її підписання. Ви вийдете з приміщення ТЦК, а в цей час відповідальні сособи - працівники ТЦК знайдуть двох свідків і складуть акт про відмову від підпису. З таким актом повістка буде вважатися врученою належним чином. Але при цьому у вас на руках не буде екземпляру цієї повістки, і при подальших скаргах Ви не зможете надати докази, що вам дійсно вручали повістку, і що це якраз повістка на відправку.

Тому алгоритм дій такий:

1. берете повістку. На відривному корінці, який Ви повинні підписати і віддати (це як доказ вручення повістки) пишете: "я, ПІБ, не підлягаю мобілізації так як ..... (коротко пару слів про ваші підстави). Вважаю вручення повістки на відправку незаконним". потім підпис, дата, ПІБ. Місця там небагато, тому прийдеться писати поверх друкованого тексту. Потім фотографуєте відривний корінець і віддаєте його представникам ТЦК.

2. дзвоните на гарячу лінію Міністерства оборони України. Пояснюєте всю ситуацію. Додзвонитися важко, але можна. Тел. 0-800-50-04-42 додаткові телефони за посиланням на сайті Міністерства оборони: https://www.mil.gov.ua/kontakti/garyacha-liniya.html Ваш дзвінок зареєструють, назвуть номер звернення. Запишіть його. Через деякий час (узгоджений при реєстрації скарги) передзвоніть, назвіть номер свого звернення і дізнаєтесь про результати розгляду скарги. Також можна подати письмову скаргу на e-mail Міноборони zvernmou@post.mil.gov.ua - в такому разі до скарги додаєте фото ваших документів на підтвердження відстрочки і фото повістки.

3. пишете письмову скаргу на протиправні дії посадових осіб районного ТЦК і направляєте її в вищестоящий ТЦК (наприклад, обласний).

Затримувати вас ніхто не має права. Відбирати телефон - також. Навіть вручення повістки на відправку означає, що Ви добровільно повинні виконати вимоги повістки. Добровільно, але ніяк не примусово. Тому в разі затримання - дзвоніть в поліцію, повідомляйте про вчинення кримінального правопорушення (незаконне позбавлення волі та перевищення службових повноважень).

А якщо просто не приймуть вашу заяву про відстрочку- відсилайте її на адресу ТЦК, Укрпоштою цінним листом з описом вкладення і бажано з кур'єрською доставкою.

Якщо залишились питання, або щось незрозуміло - пишіть мені на мою пошту ddmitr@ukr.net

З повагою, Дмитро Дончак.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram