Виїзд за кордон

Добрий вечір , чи є пупкова грижа підставою на виїзд за кордон , на даний момент На руках маю тільки приписне в 2021 році проходив ВЛК на той момент хірург дава відстрочку на 6 місяців , потом в 2022 році як началась війна в Травні дали повістку знов пройшов ВЛК , знов хірург дав акт з печаткою глав лікаря вякому зазначено діагноз Пупкова грижа і відстрочка на пів року , Акт заніс у віськомат там сказали що буде засідати призивна комісія тоді викличуть , після того нічого невідбуваїця по согодні і ніхто невикликає питання полягає втому чи маю я можливіть при такі ситуації виїхати за кордон ??
24.02.2024 21:57 315

Консультація виконавця

Олена Насеко (ТОВ "Спектр Трансбуд")
Юрист
У сервісі: 4 роки
63 відгука (62 +) (1 -)
Консультацій: 308
Топ 3 спеціалізації:
  • Сімейне право
  • Військове право
  • Кредити банків

Доброго та мирного вечора. Згідно норм чинного законодавства України та враховуючи постановку Вашого питання повідомляю наступне.

В даному випадку дозволяється виїзд за межі України, АЛЕ за умови наявності відповідних діючих підтверджуючих документів. Згідно абз. 3 ч. 1 ст. 23 Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані, визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії).

З огляду на те, що востаннє Ви проходили огляд в 2022 році, то термін дії зазначеного акту про встановлений діагноз та відстрочку на 6 місяців очевидно сплив. Як показує практика, в такому разі ВЛК краще перепроходити після здійснення хірургічного лікування. Згідно сттатті 56 Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби (додаток 1) стани після перенесених гострих, загострення хронічних захворювань органів травлення та їх хірургічного лікування передбачають тимчасову непридатність.

В тому разі, якщо Ви будете проходити ВЛК до хірургічного втручання, то висновок ВЛК може бути таким, що не дасть Вам право на виїзд за кордон. Нижче роз’яснення статті 55 Розкладу хвороб, станів та фізичних вад, що визначають ступінь придатності до військової служби.

Стаття 55

Включено: грижа К40-К46 (пахова, стегнова, пупкова грижа, грижа черевної стінки, діафрагмальна грижа, інші та неуточнені грижі черевної порожнини)

а) зі значними порушеннями функцій

Непридатні до військової служби з виключенням з військового обліку

Непридатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

б) з помірними та незначними порушеннями функцій

Непридатні до військової служби у мирний час, обмежено придатні у воєнний час

Придатність до військової служби або обмежена придатність визначається індивідуально

1) до пункту «а» належать:

повторно рецидивні, великих розмірів зовнішні грижі, які потребують ручного вправлення, горизонтального положення тіла або порушують функції внутрішніх органів;

діафрагмальні грижі (у тому числі набута релаксація діафрагми), які порушують функції внутрішніх органів;

множинні грижі, вентральні грижі, що не вправляються.

2) до пункту «б» належать:

грижа стравохідного отвору діафрагми, що не супроводжується порушеннями, указаними в пункті «а»;

одноразовий рецидив грижі після хірургічного лікування та відмови від повторного лікування;

рецидивні зовнішні грижі помірних розмірів, які з’являються у вертикальному положенні тіла при фізичному навантаженні, кашлі;

наслідки та стани після оперативного лікування грижі з резекцією кишечника;

вентральні грижі, які потребують носіння бандажа.

Невелика (у межах фізіологічного кільця) пупкова грижа, передочеревинний жировик білої лінії живота, а також розширення пахових кілець без грижового випинання не дають підстав для застосування цієї статті та не перешкоджають проходженню військової служби та до навчання у ВВНЗ.

Наслідки та стани після оперативного лікування грижі у вигляді больового синдрому без ознак рецидиву не дають підстав для застосування цієї статті та не перешкоджають проходженню військової служби.

Таким чином, тимчасово-непридатні мають право на перетин кордону. Для того Вам потрібно мати при собі закордонний паспорт, військово-обліковий документ та оригінал довідки ВЛК з записом про тимчасову непридатність та датою наступного переогляду. Зверніть увагу на те, що постанова ВЛК районних, міських ТЦК та СП про тимчасову непридатність підлягає затвердженню штатною ВЛК. Також, якщо Вас ВЛК знову визнає тимчасово непридатним до 2х або 6ти місяців, але ТЦК будуть навмисно затягувати із затвердженням та видачею довідки ВЛК, то одразу зазначені дії оскаржуйте.

В разі виникнення у Вас додаткових питань щодо наданої мною консультації звертайтесь за ел. адресою: naseko529@gmail.com.

Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові! Мирного неба!

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram