спадкове право

Доброго дня,  у мене є таке питання юридичного характеру, точніше у моєї мами Олени.
Олена після смерті рідного брата отримала у спадок одну половину його квартири, друга половина згідно із заповітом належить мені (дочці Олени).
Моя мама Олена подала на спадщину і нотаріус внесла дані мами в якийсь реєстр (і їй видали папір під номером про те, що її документи прийняті і процес розпочато). Потім потрібно було очікувати 10 міс з дня смерті брата для вступу в спадщину. На даний момент минуло півтора року і мама може прийняти спадщину. Квартира і все оформлення відбувалося в місті Запоріжжя.
Питання наступне, у зв`язку з війною чи може моя мама Олена приїхати, щоб прийняти спадщину і зробити це в іншому місті, наприклад, у Львові? Чи тільки за місцем?
Чи може інша людина з нотаріальною довіреністю від Олени прийняти для неї спадщину, я маю на увазі здійснити документальний процес без присутності Олени, а потім переслати документи? Дякую вам заздалегідь

28.02.2024 17:11 146

Консультація виконавця

Андрей Карпенко
Адвокат Київ
У сервісі: 3 роки
147 відгуків (146 +) (1 -)
Консультацій: 736

Вітаю!

Ваше мама вже вступила в спадщину. 

Зараз треба отримати Свідоцтво про спадщину та переоформити частину квартири на себе.  Це зробити можна тільки за місцем знаходження квартири.

У Львові можна оформити довіреність на особу, котра буде займатися цим ританням.

Оформлення прав на спадщину шляхом передачі цих турбот довіреній особі поширена процедура і проводиться шляхом нотаріального засвідчення довіреності на оформлення спадщини.

Все що треба зробити - взяти свій паспорт та ідентифікаційний код, паспортні дані довіреної особи і піти до нотаріуса. Там дати доручення від свого імені людині, яка буде займатися вашим вступом у спадок.

Так звану довіреність на спадщину може видати тільки спадкоємець, а представником може бути будь-хто, кому довіряє.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram