Уникнення подвійного оподаткування

Доброго дня

Проживаю за кордоном та працюю за наймом в компанії (німеччина), де надаю послуги ІТ. Також маю ФОП 3 групи в Україні, працюючий з доходами, з яких сплачуються всі податки в Україні (теж ІТ).
Мій роботодавець про це знає та просить документи про сплачені податки в Україні, а також про податкове резидентство в Україні на ці доходи. Яким чином мені отримати таку довідку в Україні? Чи потрібно оформлювати довіреність для представництво інтересів в податковій в Україні. Дякую

13.03.2024 11:52 151

Консультація виконавця

Марина Бекало
Адвокат Одеса
У сервісі: 5 років
725 відгуків (724 +) (1 -)
Консультацій: 1902
Топ 3 спеціалізації:
  • Податкове право
  • Зовніншньоекономічна діяльність
  • Військове право

Добрий день.

Довідка про підтвердження резидентва в Україні надається в порядку, визначеному Наказом Міністерства фінансів України (див. за посиланням: Про затвердження форми довідки-п... | від 19.08.2022 № 248 (rada.gov.ua) 

Згідно до вказаного Порядку, резидент може отримати довідку як в паперовому, та і в електронному вигляді ( через Електронний кабінет платника податків).

Така довідка також може видаватися як на бланку що затверджений вказаним порядком, так і на бланку іноземної країни.

Якщо податковий орган іноземної юрисдикції витребує саме довідку на бланку, затвердженої компетентним органом своєї країни,  в такому разі , Вам необхідно  при поданні  в податкову в Україні  заяви на отримання такої довідки вказати що довідку потребуєте на спеціальному бланку іноземної країни (там є така графа). А також надати зразок такого бланку з перекладом на українську мову. При цьому, порядок не передбачає нотаріально посвідчувати такий переклад бланку. 

На сьогоднішній день податківці на жаль досі не розуміють яка процедура видачі такої довідки ( вже на практиці з цим навчилися працювати). А отже, я Вам пропоную допомогу у вирішенні цього питання . Як через електронний кабінет, так і у разі необхідності за довіренністю, яку можна оформити за кордоном в консульскій установі України за кордоном.

Звертайтеся marina.bekalo@gmail.com

+380966005361 

З повагою,

Адвокат Бекало Марина

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram