Зміна місцезнаходження, звітність

Доброго дня. Змінили місцезнаходження юридичної особи без зміни контролюючого органу (лише адреса) , дата змін в ЄДР початок березня. В податковій декларації з ПДВ за лютий потрібно вказувати нову адресу чи стару?

15.03.2024 15:01 173

Консультація виконавця

Доброго твечора. Згідно норм чинного законодавства України та враховуючи постановку Вашого питання повідомляю наступне.

Згідно абзацу 1 пункту 45.2 Подакового кодексу України податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Згідно форми податкової декларації з ПДВ Ви зазначаєте саме податкову адресу юридичної особи, визначення якої наведено вище.

Податкова декларація повинна містити такі обов'язкові реквізити, зокрема про місцезнаходження платника податків (пункт 48.3 статті 48 ПКУ). Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов'язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов'язкових реквізитів, передбачених підпунктами 48.3 та 48.4 ст. 48 ПКУ.

Отже, враховуючи вищенаведене, в податковій декларації з ПДВ за лютий потрібно зазначати актуальну адресу (нову), відомості про зміни якої містяться або внесені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що в свою чергу дасть змогу уповноваженій посадовій особі контролюючого органу, в якому перебуває на обліку юридична особа, перевірити достовірність заповнення податкової адреси як обов'язкового реквізиту податкової декларації.  

В разі виникнення у Вас додаткових питань щодо наданої мною консультації звертайтесь за ел. адресою: naseko529@gmail.com.

Додаткова консультація надається БЕЗКОШТОВНО.

Будьте здорові! Мирного неба!

З повагою, Олена.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram