Звітність по КІК 2022-2023

Доброго дня! В минулому році не подавали звітність по КІК за 2022, чекали фінзвіти. Як правильно подати звітність по КІК у складі цьогорічної декларації, якщо наразі готова фінансова звітність лише за 2022 рік? За 2023 буде готова не раніше жовтня цього року, тобто ми пропустимо термін подачі до 1.05.24.
Чи передбачені штрафи, якщо подати звіт тільки за 2022 рік?
04.04.2024 18:38 148

Консультація виконавця

7 відгуків (7 +) (0 -)
Консультацій: 28
Топ 3 спеціалізації:
  • Аудиторські послуги
  • Бухгалтерський облік
  • Податкове право

Відповідно до пп. 39-2.5.2 Податкового кодексу України контролюючі особи зобов'язані подавати Звіт про контрольовані іноземні компанії (далі - Звіт) до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за відповідний календарний рік засобами електронного зв'язку в електронній формі.
У разі якщо контролююча особа не має можливості забезпечити складання фінансової звітності контрольованої іноземної компанії та/або здійснення розрахунку скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії до дати граничного строку подання річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств, така контролююча особа подає звіт про контрольовані іноземні компанії за скороченою формою, який містить лише відомості, передбачені підпунктами "а" - "в" підпункту 39 прим. 2.5.3 цього пункту, а саме:
а) найменування контрольованої іноземної компанії, її адреса, організаційно-правова форма, номери податкової реєстрації (за наявності), номери державної реєстрації;
б) розмір частки, якою володіє контролююча особа в контрольованій іноземній компанії;
в) структура володіння часткою в контрольованій іноземній компанії у разі опосередкованого володіння такою часткою.
Контролююча особа зобов'язана подати повний Звіт до кінця календарного року, наступного за звітним (податковим) роком. У разі, якщо відповідно до Звіту загальний оподатковуваний дохід, об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств контролюючої особи збільшується, така особа до кінця календарного року, наступного за звітним (податковим) роком, подає Декларацію типу "уточнююча". При цьому штрафні санкції та/або пеня не застосовуються (пп. 39-2.5.4 п. 39 прим. 2.5 ст. 39 прим. 2 ПКУ).

Таким чином, Ви зобов’язані разом з річною декларацією за 2023 рік подати повний звіт по КІК за 2022 рік та скорочений звіт за 2023 рік, та до кінця 2024 року подати повний звіт по КІК за 2023 рік.
При дотриманні вищенаведеного до Вас не будуть застосовуватися штрафні санкції.

Якщо подобається, тисни кнопку
Не знайшли відповіді на своє запитання? Тоді поставте платне або безкоштовне запитання
Підписуйтесь на B2BConsult.ua в соціальних мережах!
І будьте в курсі правових, податкових, фінансових новин України, а також нашого сервісу!

Підписатися в Facebook

Підписатися в Instagram

Підписатися в Telegram